Yaşam

Boynunuzdaki Yılandan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Hayvanların davranışlarını birçok kez tahmin edebilsek de, içgüdülerineözellikle göreli hareket ettikleri için vahşi Bunu yapanlara yaklaşmak (uzman değilseniz uyuşturulmuş olsalar bile) akıllıca değildir. Ancak ne kadar mesafenizi korumaya çalışırsanız çalışın size yaklaştıkları ve bu yüzden hayatınızın tehlikeye girdiği senaryolar görmeniz mümkün.

Örneğin yılanlara bir göz atacağız. Türlerine göre avlarını yakalamak için farklı teknikler kullanan bu hayvanların zehirli olanları bu zehrin avantajıyla kendilerini yormazken, zehirsiz olanlar avlarını kaba kuvvetle avlayabilmektedir. sıkı tutarak Cansız hale getirdiği bilinmektedir. Peki bu yılanlar sizi sımsıkı tutsaydı kaçabilir miydiniz, yoksa yılanların gücü buna yetecek miydi?

İlk olarak, bir yılan sizi sardığında kalp atışınızı dikkate alır.

Bazıları İçin Hassas Olabilir

eğer kalp atışı Durmuşsa, av artık ölmüştür. Sarılmış avın her nefes verişinde vücudu doğal olarak biraz içeri çekilir ve yılan bu boşluğu anında sıkıştırarak doldurur. Bu bağlamda o bölge sıkıştığı için havanın dolduracağı daha az yer kalır ve bu sayede avlanma mümkün olur. her nefes verdiğinde, yılan onu daha çok boğar.

Sonunda boğulan ve ölen av. kalp atışlarıDurduğunda yılan onu bırakabileceğini fark eder ve yemeğinin tadını çıkarır.

Yılanın uygulayabileceği kuvvet, büyüklüğüne göre değişir.

yılan gövdesi ne kadar kalmak sahip olduğu daha fazla kas kütlesi, bu bağlamda uygulayabileceği daha fazla güç. Bu daha büyük bir yılan Daha güçlüyapmak demektir.

Gelelim boynunuza dolanmış yılandan kurtulmak için neler yapabileceğinize.

Özellikle avlarını boğarak cansız hale getiren yılanlar (kendilerinden büyük olan) avlarını önce ısırır ve kendi vücutlarını yok ederler. tamir ettiler, o zaman onları anında sardıkları bilinmektedir.

Bu noktada kendinize zaman kazandırmak için kolunuzu boynunuz ile yılan arasına sokmanız gerekecek. Bu size nefes almak için biraz daha zaman verecektir, ancak unutmayın, yakında başka yollara başvurmak zorunda kalacaksınız çünkü sonunda yılan galip gelecektir.

Diğer bir sistem, mümkünse vücudunun geri kalanından daha zayıf olan yılandır. kuyruktanyavaş ve istikrarlı bir şekilde çözmek için.

Bu noktada sakin olmanız gerektiğini söylemek klişe gelebilir ancak herhangi bir hayvan baskınında ihtiyacınız olan ilk şey budur. Özellikle de güçlü bir hayvanla mücadele ediyorsanız. yarın yokmuş gibi çırpınSadece daha fazla yorgunluğa neden olur.

Yılanlar onlara dokunduğunuzu hissedebilir. Bu nedenle sözün konusu olan yılanın vücudunun yanları gıdıklanmış gibiHareketleri yaptığınızda rahatsız olabilir ve size uyguladığı gücü azaltabilir.

Isırığı çözmek biraz daha zor olabilir.

Isırığınızın da genellikle bir kalp atışı vardır (bazen anlık olarak bırakılsa da). durana kadar devam ettiğini biliyoruz. Bu nedenle, onları caydırmaya çalışılabilir. Bu yüzden yılanlar sevmez keskin koku ve tatlardan kullanılabilir. Sirke, naftalin, sarımsak ve soğan birkaç örnektir.

Ama bunun ötesinde, yapmak istediğiniz ilk şey başka birinden yardım istemek olacak. Fikirlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

kaynaklar: National Geographic, Evcil Hayvanlar için Yılanlar , SFP (2), Kuzeybatı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu