Ekonomi

Deprem bölgesinde kolaylaştırılmış veterinerlik hizmeti sağlayıcıları

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren hasarlı ruhsatlı veteriner hekim muayenehaneleri veya polikliniklerde olağan kurallarda aranan kriterlere belli bir süre ara verilecek.

Bu kapsamda muayenehane ve poliklinik bölümleri için belirlenen tabip, muayene ve malzeme odalarının sayı ve büyüklük kriterleri aranmayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Veteriner Hekimliği Uygulama ve Poliklinik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

6 Şubat 2024’e kadar

Veteriner klinikleri ve depremlerde zarar gören klinikler için bazı teknik gereklilikler 6 Şubat 2024 tarihine kadar aranmayacak.

uyulması gereken temel teknik, hijyen ve sağlık kuralları vardır.

Yönetmelik, veteriner hekimler tarafından açılan veya açılacak muayenehane ve polikliniklerin sahip olması gereken asgari teknik, hijyen ve sağlık kuralları ile bu yerlerin açılış, çalışma ve denetim usul ve esaslarını kapsar.

Geçici sorun tanıtıldı

Yönetmeliğe, deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki veteriner klinikleri ve polikliniklerin kesintili unsuru eklendi.

Zarar görmüş lisanslı veterinerlik uygulamalarına muafiyet

Buna göre, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde hasar gören ruhsatlı veteriner klinikleri veya polikliniklerde 6 Şubat 2024 tarihine kadar belirli asgari ve teknik kurallar aranmayacak.

nazimiye-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu