Haber

Kısaca Kayseri’den

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm kapsamında evini satın alan Hilmi Oba’nın evine konuk oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Çolakbayrakdar, eşi Fatma Çolakbayrakdar’ın 11 ay önce Yeşilmahalle’de saha araştırması sırasında tanıştığı ve gecekondudan kurtulmak istediğini ifade eden Oba’yı yeni evinde ziyaret etti.

Gecekonduda yaşarken evlerinin çok soğuk olduğunu belirten Oba, “Allah değer verdiğin herkese bin kere rahmet eylesin. Evimiz gecekondu olduğu için hava çok soğuktu. Kat kat giyiniyorduk. Artık kat kat giyiniyorduk.” Burada tişörtlerle oturuyoruz ve daha rahat bir hayat yaşıyoruz.” dedi.

Çolakbayrakdar, Oba’nın kendi adını taşıyan torununa Kayserispor forması hediye ederek, yeni evlerinde huzur içinde yaşamalarını diledi.

KAYMEK’ten kitap okuma yarışması

Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından “Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan” sloganıyla düzenlenen kitap okuma yarışmasının üçüncüsü düzenlenecek.

Kitapseverler yarışmaya Nazan Bekiroğlu’nun Yusuf ve Züleyha ile Tagrik Buğra’nın Osmancık kitaplarından birini veya ikisini birden seçerek katılabiliyor.

Seçilen kitap ve yazarına ilişkin 4 seçenek ve 15 sorudan oluşan yarışmanın son başvuru tarihi 10 Aralık olarak belirlendi.

Yarışma sonucuna göre her kitap için birincilere 6 bin lira, ikincilere 4 bin lira, üçüncülere 2 bin lira ödül verilecek, 5 kişiye de termos kupa verilecek. mansiyon ödülü olarak.

Talas Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın başkanlığını yaptığı kasım toplantısında, Cumhuriyetin 100. yılı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ele alındı.

Burada konuşan Yalçın, Cumhuriyetin yeni yüzyılında görev yapmaktan, verilen hizmetlere imza atmaktan, kararlar almaktan ve kentle ilgili görüş bildirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri andıklarını belirten Yalçın, meclis adına okuduğu bildiriyle İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı kınadı.

İtfaiyeden 100’üncü yıl tatbikatı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 100’üncü yıl yangın ve tahliye bilinçlendirme tatbikatı gerçekleştirildi.

İtfaiye ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle okul bahçesinde düzenlenen tatbikat sonunda itfaiye ve öğrenciler birlikte “Türk İtfaiyesi” andı okudu.

Tatbikatta 100 öğrenci 100 Türk bayrağıyla görsel şölen sundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu