Haber

Uluslararası Af Örgütü: Lübnan Limanı Patlamasında Henüz Kimse Mahkum Olmadı

Uluslararası Af Örgütü, 4 Ağustos 2020’de Lübnan’daki liman patlamasında şu anda tek bir kişinin hatalı bulunmadığını bildirdi.

Kurumun internet sitesinde liman patlamasıyla ilgili adli sürece ilişkin açıklama yayınlandı.

Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika İcra Sözcüsü Aya Meczub yaptığı açıklamada, “Lübnanlı yetkililerin Beyrut’taki yıkıcı patlamanın nedenini araştırmak ve sorumlulardan hesap sormak için üç yılı var. trajedi.” ifadeler yer aldı.

Lübnanlı yetkililerin yargı sürecini bozmak ve suçlanmalarını engellemek için her türlü aracı “utanmadan” kullandığını iddia eden Meczub, Lübnan’da cezasızlık kültürünün sürdürüldüğünü savundu.

Lübnan’da liman patlaması

4 Ağustos 2020’de Beyrut Limanı’nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktı ve ardından tüm şehri sarsan çok güçlü bir patlama meydana geldi.

Patlamada 235’ten fazla kişinin hayatını kaybettiği, 6 binden fazla kişinin de yaralandığı belirtilirken, patlama nedeniyle 300 bin kişinin yerinden edildiği belirtildi.

25 Ocak’ta Lübnan Temyiz Mahkemesi Başsavcısı Gassan Uvaydat, daha önce liman patlamasında yargılanan tüm tutukluların “istisnasız” serbest bırakılmasına karar verdi.

İngiliz Yüksek Adalet Divanı ise 13 Haziran’da meydana gelen liman patlamasından Londra merkezli bir şirketi sorumlu bulmuş ve ölen ve yaralananlardan bazılarının yakınlarına tazminat ödenmesine hükmetmişti.

gurgentepehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu