Haber

ATK’dan yeni rapor: Cemevlerine saldıran kişinin aklı başında

Ankara’da 20 Temmuz 2022’de cemevlerine ve Alevi kurumlarına saldıran ve 2 kişiyi yaralayan Ahmet Ozan Karaca’nın yargılanmasına devam edilirken, tutuklu zanlı hakkında Adli Tıp Kurumu (ATK) Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan yeni rapor yayınlandı. dosyaya dahildir. Kurulun yeni raporunda, Ankara Şehir Hastanesi’nin “cezaevi ehliyeti olmadığı” raporunun aksine “cezai sorumluluğun tam olduğu” yönünde rapor hazırlandı.

‘TAM CEZA SORUMLULUĞU’

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, ATK 4. İhtisas Kurulu’nun 2 Şubat 2023 tarihli raporuna atıfta bulunulan raporda şu ifadelere yer verildi: Herhangi bir akıl hastalığı veya zeka geriliği tespit edilmedi ve buna işaret eden herhangi bir tıbbi bulguya rastlanmadı. sanığın anılan hatayı işlediği sırada, fiilin genel anlam ve sonuçlarını kavrama ve bu fiile ilişkin davranışına yön verme kabiliyetini ortadan kaldıracak veya azaltacak bir aklî bozukluğa sahip olduğunun ve buna göre, Ahmet Ozan Karaca’nın 30/07/2022 tarihinde itham edildiği hatalardan dolayı cezai sorumluluğunun tamamına, oybirliğiyle karar verildi.”

Ne oldu?

Ankara’da Muharrem Orucu’nun ilk günü olan 30 Temmuz 2022’de cemevleri ve Alevi kurumlarına eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Şah-ı Merdan Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri, Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köyü Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ve Batıkent Serçeşme Cemevi’ne yönelik saldırılarda 2 kişi yaralandı.

Saldırılarla ilgili olarak Baver Gel, Çağdaş Can Bardakçı ve Ahmet Ozan Karaca hakkında dava açıldı. Gel ve Bardakçı’nın tutuksuz yargılandığı, Karaca’nın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması 30 Ocak 2022’de Ankara 63. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gözaltına alınan sanık Karaca hakkında “akli dengesi yerinde değil” yönünden rapor verildi. İlk duruşmanın ardından Karaca’nın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verildi. İsimli Tıp Enstitüsü, 4. İsimli Tıp İhtisas Kurulu, sanıkların cezai sorumluluğunun tam olduğu yönünde 17 Şubat 2023 tarihinde bir rapor hazırladı. ATK kararının ardından görülen duruşmada sanık avukatı, ATK’nın raporuna itiraz etti. Bunun üzerine ATK üst kurulundan yeni rapor istendi. (HABER MERKEZİ)

serdivan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu