Haber

ABD’de yılbaşından bu yana en az 484 toplu silahlı saldırı yaşandı

ABD’de bu yılın başından bu yana en az 484 toplu silahlı saldırı yaşandı; bu rakam, geçen yılın aynı döneminde bildirilen saldırı sayısını aşıyor.

ABC News’in haberine göre, ülkedeki silahlı şiddet olaylarını günlük olarak 7 binden fazla kaynaktan derleyen Silahlı Şiddet Arşivi (Silahlı Şiddet Arşivi), ülkede yalnızca ilkinde 5 toplu silahlı saldırı gerçekleştiğini duyurdu. Eylül ayının 4 günü.

Arşiv kayıtlarına göre 2023 yılında bugüne kadar en az 484 toplu silahlı saldırı yaşandı, bu rakam her gün ortalama 2 toplu silahlı saldırı yaşandığını gösteriyor.

Arşivde, 2022’de yaklaşık 645, 2021’de ise 690’a yakın toplu silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Yine kayıtlara göre, geçen yılın aynı döneminde ülkede 455 toplu silahlı saldırı yaşanmıştı.

Silahlı Şiddet Arşivi, “kitlesel saldırıyı” tanımlamak için Federal Soruşturma Dairesi’nin (FBI) kriterlerini kullanıyor. Buna göre, tek bir olayda saldırgan dışında en az 4 kişinin hayatını kaybettiği veya yaralandığı silahlı saldırılar “büyük silahlı saldırı” olarak değerlendiriliyor. Suç niteliğindeki kabahatler, kişisel düşmanlık veya çete olayları, aile cinayetleri ve benzeri şiddet olayları bu tanıma dahil değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu