Haber

Kediye işkence yapan sanığın cezası ertelendi, karara itiraz edildi

-BAŞAKŞEHİR’de yılbaşı gecesi kediyi asansöre sıkıştırıp ezen sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanığın cezası ertelendi ve kararın açıklanması ertelendi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı erteleme kararına itiraz etti.

Başakşehir’de yılbaşı gecesi asansörde kediyi sıkıştırıp ezen sanığa verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası mahkeme tarafından ertelenerek kararın açıklanması ertelendi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin kararına itiraz etti. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık İbrahim Keloğlan, müşteki müşteki, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları Bahtiyar Güner, Hafize Hilal Koçak ve taraf avukatları katıldı.

“KEDİYİ ÖLDÜRMEK İÇİN TEKME attım VE SOL AYAĞIMI YARALANDI”

İbrahim Keloğlan savunmasında, “Benim de bir kedim var, olay günü yılbaşıydı, eve büyük bir gerginlik ve yorgunlukla döndüm. Eşimin beklediği hamilelik testinin sonucunu aldım. Aklımda eve gittiğimde eşimin çocuğumuz olamayacağını ve bu durumu daha önce bildiğini ve benden sakladığını söylemesi üzerine eşim konuşmaya devam etti, beni teselli etmek için yapabileceğini söyledi. Gerekirse bir iki kedi sahiplenin. Bu beni daha da üzdü, bu yüzden evden çıktım. Evden çıkınca yüksek sesle ağladım, hayat o kadar acımasızdı ki, ölmek istedim, arabama gittim ve sonra Gidecek yerim olmadığı için daireme girdim.. Daha sonra asansöre bindim, asansörde kediyi gördüm, ayağımı yere vurup kovalamak istedim, beni yaralayınca kendimi tamamen kaybettim. pençesiyle.Sonrasında yaptığım şeyi nasıl yaptım bilmiyorum, kediyi tekmeledim, kovaladım, kediyi tekmeleyerek öldürdüm.Herkesten çok utanıyorum, çok pişmanım. Kedi Sol ayağımı yaraladı, neden vurduğumu bile hatırlamıyorum, tamamen kaybolmuştum. “Öncelikle beraatımı istiyorum, mahkeme aksi yönde karar verirse lehime olan kararların uygulanmasını istiyorum” dedi.

MAHKEME 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VEREREK CEZAYI ERTELENDİ

Mahkeme, sanığa ‘evcil hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürmek’ suçundan cezada indirim yaparak hükmün açıklanmasını erteledi ve sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkemenin cezayı ertelemesinin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi karara itiraz etti.

İDDİADAN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık İbrahim Keloğlan’ın site sakinlerinin beslediği ve bakımını yaptığı kediyi asansörde tekmelediği, kedinin koridora koştuğu, Keloğlan’ın engellediği belirtildi. Kedinin kaçmasını önlemek için koridordaki kapıları kapatarak sıktı, defalarca tekmeledi ve bir köşede öldürdü. Keloğlan, “evcil hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürmek” suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu