Haber

Binali Yıldırım: Siyanürlü bölgede heyelan yok binde bir ihtimal olsa da membranlarla önlem alınıyor

AK Parti eski TBMM Genel Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan İliç’te heyelan meydana gelen madende incelemelerde bulunurken, resmi açıklamaya göre 9 çalışan enkaz altında kaldı.

Burada bir açıklama yapan Yıldırım, heyelanın meydana geldiği bölgede siyanürün bilinmediğini savundu.

“Alan az çok belli ama geniş bir alan. En az 300 dönümlük bir alan. Bir kaç kaşıkla girip alınabilecek bir şey değil. Milyonlarca kişilik bir toprak hareketinden bahsediyoruz. metreküp” diyen Binali Yıldırım şöyle devam etti: “Yani kazık yapılan alan, açık ocak maden sahası. Açık ocak maden sahasından istif sahasının her iki tarafına doğru kayma var. Olay anından bu yana yürütülen çalışmalar sonucunda çok sayıda çalışanımız sahadan uzaklaştırıldı ancak bir tarafta 8 çalışanımız, diğer tarafta ise 1 çalışanımız kayma istikametine oldukça uzaktı. , bu toprak hareketinden etkilendi ve yer altında kaldı.” diye konuştu. Toplamda sayı 9 kişi, tespit bu.”

‘KİMYASALLAR AYRI BİR YERDE DEPOLANIR’

Ekiplerin çalışmalarına değinen Yıldırım, şöyle konuştu: “Ortam aydınlatması yapıldı. Termal cihazlarla sinyal alınması, yani enkaz altında olduğu tahmin edilen ve düşünülen arkadaşlara ulaşılabilmesi için gerekli çalışmalar şu anda yapılıyor. .

(Siyanür) Bu konuyu özellikle arkadaşlarıma sordum. Aslında ayrılan bu kimyasal farklı bir yerde depolanır. Orada ne bir heyelan ne de başka bir hareket var. Kaydırma alanı açıktır. Maden ayrıştıktan sonra kazının yapıldığı yerden çıkarılan ve yığılan toprak kayıyor. “Bu toprakta olmadığı düşünülüyor ama zehirli madde olma ihtimali binde bir olsa bile arkadaşlarımız membranla önlem alıyor.”

(HABER MERKEZİ)

haberbesiri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu