Haber

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a Tarihin En Zor Uyumunu Veren Ezgi Mola’dan Tokat Etkisi Yaratacak Sözler

Ülke olarak büyük bir yıkıma uğradık ve bu yıkımın acısı ilk günkü kadar taze. Binlerce insanımız hayatını kaybetti, yetmedi, milyonlarca insan evsiz kaldı; o da yeterli değildi. Her fırsatta halktan bağış toplayan Kızılay, deprem sonrası depremzedelere dağıtılmak üzere çadırları parayla AHBAP’a sattı.

Bu da yetmedi Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ‘Bu kadarından vazgeçin!’ söylemeyi başardı. Ünlülerden gazetecilere kadar hemen herkes bu duruma isyan etti. Bütün bunlara rağmen Kınık, ‘Böyle bir başarı elde edildiğinde goygoyistlerin sözleriyle hareket etmeyeceğim’ yani kısaca ‘istifa etmeyeceğim’ dedi. Oyuncu Ezgi Mola’nın kendisine yönelik sözleri oldukça sert…

Yaşadığımız deprem birçok ilde büyük yıkıma neden oldu ama biliyoruz ki insanlarımızı asıl öldüren deprem değil; Kelimenin tam anlamıyla çürümüş binalar denetleniyor.

Çürük bir bina dedik diye eski zannetmeyin. Birçok insanımız milyonlarca liraya satılan yepyeni binaların altında kalarak can verdi. Nedeni belli, malzeme çalan müteahhitler, dükkânın estetik görünmesi için kolon kesen esnaflar, bunları sözlü olarak denetleyen kurumlar.

Bu anlattıklarımıza uygun olarak can sıkıcı değilmiş gibi, bu süreçte yaşanan bazı inanılmaz olaylar da var. Örneğin her afette halktan bağış toplayan Kızılay, depremzedelere çadır dağıtmak yerine o çadırları para karşılığı AHBAP’a satıyor. Sadece çadır değil, yemek de var…

Kızılay’ın AHBAP’a çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından gözler AHBAP Lideri Haluk Levent’e çevrildi ve “-10 derecede insanlar ölüyordu, biz ne yapalım?” Şeklinde bir açıklama yaptı.

Elbette bir insan olarak oldukça anlaşılır bir durum.

Ardından gözler çevrilmesi gereken kişiye yani olayın muhatabı Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a çevrildi. Ama tahmin et ne oldu? Çadır satışından haberi olmadığını söyledi.

Kerem Kınık’ın hiçbirimizi tatmin etmeyen sözleri karşısında Ahmet Hakan, “AHBAP’ın parasını o zaman iade edin” önerisinde bulunsa da Kızılay Başkanı Kınık, “Göreceğiz” yanıtını verdi.

Daha sonra bu satışın Kızılay tarafından değil, Kızılay’a gelir sağlayan firmalar tarafından yapıldığını söyledi.

Kerem Kınık, “Böyle bir başarı elde edildiğinde goygoyistlerin sözleriyle hareket etmeyeceğim” diyerek istifa etmeyeceğini açıklarken hocasından tokat gibi tepki aldı.

Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, “Kerem Kınık’ın hocası olmaktan çekindiğini” söyledi.

Ve son olarak başarılı oyuncu Ezgi Mola… Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın hiçbirimizi ikna etmeyen açıklamalarıyla ilgili tarihi bir poz verdi.

“İşleri tersine çevirmeye çalıştıkça kendinizi kaptırıyorsunuz. Onur, erdem, haysiyet insan doğasında var mı yok mu?” Sözleriyle Kınık’a yüklendi.

Daha ne söylenir, bilmiyoruz. En uygun yorumu size bırakalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu