Haber

36. Uluslararası Adalar Yüzme Şampiyonası başlıyor

Türkiye Yüzme Federasyonu sponsorluğunda düzenlenen 36. Uluslararası Adalar Yüzme Şampiyonası başladı. Bu yıl Mehmet Meriç anısına düzenlenen şampiyonanın ilk gününde 6 yeni rekor kırıldı.

Kınalıada Su Sporları Kulübü Başar Acarlı Tesislerinde düzenlenen 36. Uluslararası Adalar Yüzme Şampiyonası bugün saat 14.30’da açılış töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. İstanbul Gençlik ve Spor İl Başkanı Prof. Başar, AK Parti Adalar İlçe Başkanı Uğur Sina Şen, Kınalıada Su Sporları Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emre Burçkin, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sporkulüp öğrencisi.

11 Ağustos’ta sona erecek şampiyonaya 31’i yerli, 2’si uluslararası olmak üzere toplam 33 kulüp ve 201 yüzücü katılacak. Şampiyonaya katılan 11-17 yaş arası yüzücüler, 50 metre serbest, 100 metre serbest, 400 metre serbest, 100 metre kurbağalama, 100 metre kelebek, 100 metre sırtüstü ve 7 farklı branşta takımlarını şampiyonluğa taşımak için kıyasıya yarışacak. 200 metre karışık.

YARIŞMALAR YENİ REKORLA BAŞLADI

Müsabakalarda toplam 33 takım ve 201 yüzücü mücadele etti. Yüzücüler 50 metre serbest, 400 metre serbest ve 100 metre kurbağalama olmak üzere 3 branşta da yarıştı. İlk gün sonuçlarında 6 Yeni Adalar Şampiyonası Rekoru kırıldı. Yeni rekorlar kırıldı:

Jorge Eliezer Otaiza Hernandez; 50 metre serbest 17+ erkek – 0:23:25

Meriç Takım; 100 metre kurbağalama 16 yaş bayanlar – 1:14:24

Hazal Özkan; 100m kurbağalama 17+ kadın – 1:11:35

Nusret Allahverdi; 100 metre kurbağalama 16 yaş erkekler – 1:03:87

Desislava Belova; 400m serbest bayanlar 15 yaş – 4:33:27

Ücretsiz Yonca: 400 metre ücretsiz 16 yaşındaki erkekler – 4:02:3

“TÜRKİYE VE AVRUPA’NIN ÇEŞİTLİ İLLERİNDEN SPORCULARI ADAMIMIZDA BULUŞTURUYORUZ”

Kınalıada Su Sporları Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emre Burçkin yaptığı konuşmada Türkiye, Bulgaristan ve KKTC takımlarının katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Adalar Yüzme Şampiyonası, dünyanın en büyük özel yüzme müsabakası olması nedeniyle çok önemli. Türkiye ve Avrupa Yüzme Federasyonu takvimine akredite oldu.Pandemiden dolayı 3 yıl erteledik, yapamadık.Önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımla ve daha güzel bir şekilde şampiyonamızı gerçekleştirmeye çalışacağız. Görüyorsunuz ki bu yarışma değerli kulübüm Kınalıada Su Sporları Kulübü tarafından gururla düzenlenmektedir.Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli illerinden sporcuları adamızda ağırlıyoruz.Yarışmamıza bu yıl 201 sporcu ve 31 takım katıldı.Yarışmayı ithaf ediyorum, Kurucu Liderimiz Sayın Başar Acarlı adına her yıl bu tesislerde düzenlediğimiz etkinliği bu yıl spor camiasının ücretli iki üyesine gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Kişime ve KURUMUMA BAŞARILAR DİLİYORUM”

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu açılış konuşmasında, “36 yıldır devam eden bir organizasyon hiç kolay değil. Tüm başkanları ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum.” Organizasyonu bugüne kadar başarıyla sürdüren Kınalıada Spor Kulübü olarak adalarda yaşayan ve ahirete intikal eden tüm sporcularımızı da tebrik eder, şahsım ve kurumum adına en iyi dileklerimi sunarım. Başarı için” dedi.

Adalar Valisi Dr. Mustafa Ayhan, “Buradaki tüm katılımcılara başarılar ve keyifli yarışlar diliyoruz. Emre Bey başta olmak üzere kulüp başkanlarımıza ve sporcularımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gururumuzu ifade etmek istiyoruz.”

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Herkesi selamlıyorum. Memleket uzun laftan battı diyorum, önemli olan laf değil, bugün burada sporcularımızın rekabeti. Zevkle izleyeceğim, herkese sevgiler. .”

İstanbul Gençlik ve Spor eski İl Müdürü Vedat Bayram, “Tüm yarışmacılara ve hakemlere başarılar diliyorum. Üniforma Partisi Genel Başkanı Merak Akşener’den de selamlar getirdim.”

“BÖYLE BİR PLATFORMDA OLDUĞUM İÇİN HEYECANLI VE ÇOK MUTLUYUM”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden (İBBSK) Hatice Eylül Aten (14), “Yaklaşık 9 yıldır yüzme sporuyla ilgileniyorum. Bugün dönemin son yarışı olan Kınalıada’dayız. Bugün 50. metre serbest ve 400 metre serbest yarış kategorilerinde iddialıyım, “Kazanma şansım da var. Böyle bir platformda bulunmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutluyum. Şu anki hedefimiz milli takıma katılmak, bu yüzden gerekli eşikleri geçmeye çalışıyoruz. 1500 serbest yüzmede Türkiye 6.sıyım. Kulüp olarak bayrak yarışlarında da Türkiye şampiyonluklarımız var” dedi.

Kocaeli Akademi Spor Kulübü’nden Nehir Demir (12), 8 yıldır yüzdüğünü söyledi. Demir, “Heyecanlıyız, bizim için keyifli bir deneyim olacak. 50 metre serbest ve 100 metre kurbağa, 200 metre karma ve 100 metre sırt kategorilerinde yüzeceğim.”

“RAKIPLERİME BAŞARILAR DİLİYORUM, ÇOK HARIŞLIYIM”

Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü’nden Eymen Bilal Ceyhan (16), şunları söyledi:

“7 yıldır bu sporun içindeyim, bu formda devam edeceğim. İyi dereceler elde edeceğime inanıyorum ve kendime güveniyorum. 50 metre serbest ve 100 metre serbest kategorilerinde mücadele edeceğim. Sporcularıma başarılar diliyorum. Bu alanlardaki rakipler, o kadar iddialıyım.”

“REKOR KIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

100 metre kurbağalama, 100 metre sırtüstü ve 200 metre karma kategorilerinde şansını deneyeceğini belirten Meriç Uygun (16), “4 yaşında yüzmeye başladım, 11. yılımdayım. Şampiyonaya İBBSK’dan katılıyorum.Yarış için güzel hedeflerim var, rekor kırmayı düşünüyorum.” .

“13 YIL 100 METRE GERİ KATEGORİSİNDE REKORUM VAR”

4,5 yaşından beri Fenerbahçe Spor Kulübü’nde yüzdüğünü söyleyen Bera Kayra Sarıkaya, “Kınalıada’da yapılan bu şampiyonayı çok seviyorum. Çok güzel bir organizasyon, rekorlar kıracağım. Tüm yarışlara katılacağım. Her kategoride kendimi denemek istiyorum. Eğlenmek için geldik. Ayrıca yaş 100 metre geri kategorisinde 13. rekorum var tabi kardeşim bu rekoru her an kırabilir” diye konuştu.

Türkiye İÇİN DEĞERLİ BİR OLAY

Kınalıada’da çeyrek asrı aşkın süredir başarılı bir organizasyonla gerçekleştirilen ve Shell Türkiye ile Deli2go’nun bu yıl gıda sponsoru olduğu şampiyona, Avrupa Yüzme Federasyonu (LEN) tarafından da tanınmakta ve Avrupa Yüzme Federasyonu (LEN) tarafından da tanınmaktadır. takviminde. Şampiyonaya katılan sporcu sayısının büyüklüğü, verilen ödüllerin çeşitliliği ve uluslararası bir organizasyon olması açısından Türkiye için değerlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu