Haber

Numan Kurtulmuş, 915. Güreş Şenliği’ne katıldı

Numan Kurtulmuş, 915. Güreş Şenliği’ne katıldı

ORDU – Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda düzenlenen 915. Aybastı Perşembe Yaylası Güreşleri ve Kültür Şenlikleri’ne katıldı. Kurtulmuş, “Yeniden güçlü bir Türkiye olma yolunda ülkemizi çok daha ilerilere taşımak için mücadele edeceğiz. Spor, kültür, sanat ve bilimin her alanında yarışacak gençler yetiştireceğiz ve Allah’ın izniyle Türkiye’yi çok daha ilerilere taşıyacağız.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ve bu yıl 915’incisi düzenlenen Türkiye’nin en eski bayramlarından biri olan Aybastı Perşembe Yaylası Güreşleri ve Kültür Şenliği’ne katıldı. Protokol üyeleri burada katılımcıları selamlarken, güreş devam etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “915’te yaşanan bu büyük karşılaşmalar, millet olarak ne kadar köklü bir geçmişe, ne kadar büyük bir tarihe ve medeniyete sahip olduğumuzu en güzel şekilde gösteriyor. Onun için er dediğimizde, er gibi birinden bahsettiğimizde, her yönüyle ahlaki erdemlerle donatılmış insanlardan bahsediyoruz.

“Yeniden güçlü bir Türkiye olma yolunda ülkemizi çok daha ilerilere taşımak için mücadele edeceğiz”

Türkiye’yi her alanda ileriye taşımak için çaba göstereceklerini kaydeden Kurtulmuş, “Türkiye olarak her zaman daha ileriye giden, her zaman güçlü olan, dünya milletlerinin ortasında büyük yarışların öncüsü olan ülke olmak zorundayız. 85 milyon olarak köklerimizden, tarihimizden, medeniyetimizden, kültürümüzden aldığımız güçle hayatımızın her alanında daha ileriye, daha güçlü hedeflere konsantre olacağız. İnşallah hayatın her alanında ülkemizi ileriye götürmenin gayreti içinde olacağız. Rekabet edecek gençler yetiştireceğiz. Sporun, kültürün, sanatın, bilimin her alanında Türkiye’yi Allah’ın izniyle çok daha ilerilere taşıyacağız” diyerek pehlivanlara başarılar diledi.

“Buradan kaç şampiyon çıkar”

Programda konuşan Ordu Valisi Tuncay Sonel, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yurt içi ve yurt dışında çok değerlerimiz var. Ordu birebir bir turizm şehri, kültür şehri. spor şehir. Ordu’dan çok sayıda pehlivan, Ordu’dan Mustafa Pehlivan ve Ordu’dan Recep Kara pehlivan geldi. Ordu’dan olimpiyat ve dünya şampiyonları da çıktı. İnşallah bu ve benzeri etkinliklerle çocuklarımızın ve gençlerimizin ortasından nice şampiyonluklar çıkacaktır.”

“Burayı sadece Türkiye’ye değil dünyaya açıyoruz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bugün Ordu, Türkiye’nin 81 ilindeki 7 güreş merkezinden biri olarak ortaya çıktı. Yedi il olarak ata sporumuz, geleneksel sporumuz, gurur kaynağımız güreşçilerimizi burada Türkiye’deki tüm pehlivanların katılımıyla lig usulü hasır meydana davet ediyoruz. Ve bu çalışmalar devam edecek. Aslında burası bir merkez, 916’sı yapılıyor.” Demek burası her eski güreş merkezi. Burayı sadece Türkiye’ye değil dünyaya da açıyoruz. Bütün dünya bu zevkleri, bu doğal zevkleri, yiğitlerimizin olağanüstü emeğini izliyor” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Klasik Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a ikramda bulundu.

solhan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu