Haber

İyi Parti’den Dervişoğlu: Selefi Terör Örgütlerinin Militanlarına Türk Vatandaşlığı Veriliyor

İYİ Parti Küme Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, bütçe görüşmelerinin devam ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; “Türk vatandaşlığının müzayedelerde para karşılığı satılması, selefi terör örgütlerinin militanlarının dahi güvenlik soruşturması yapılmadan özensizce dağıtılması, kaçak göçle birlikte Türkiye’nin uyuşturucunun merkezi haline getirilmesi gibi önemli siyasi ve toplumsal sorunlar Türkiye’nin gündemini oluşturmaktadır. Haklı eleştirilerimize dayanıyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Tekliflerini görüştü.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda şunları söyledi:

“İçişleri Bakanı’nın görev ve yetkileri ile bakanlık bürokrasisinden kaynaklanan eksiklikler, Türkiye’nin bugünü ve geleceği için önemli güvenlik zafiyetleri oluşturmaktadır. Bildiğiniz gibi Türkiye tesadüfi değil, Türkiye’nin bilinçli politika tercihlerinin bir sonucudur. Dünyanın en fazla sayıda mülteci ve kaçakçıya ev sahipliği yapan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ‘Onur Sınırı’ ilkesinden vazgeçilmesi ve ‘ensar’ ve ‘ensar’ gibi kavramlarla ülkemize yasa dışı göçün teşvik edilmesi sonucunda. Muhacirler, bugün dünyadaki 91 ülkenin nüfusundan daha fazla bir nüfusu barındırmak ve beslemek zorunda kaldık.

“TÜRK VATANDAŞLIĞI TERCİH ORGANİZASYONUNUN MİLİTANLARINA DAĞITILIYOR”

Türkiye’yi özellikle Suriyeli mülteciler için yasa dışı göçün merkezi haline getirmek, ancak şehirlerde herhangi bir kota sistemi uygulamamak, yabancıların gettolaşmasına – şehirlerimizin içinde ve çevresinde farklı şehirlerin oluşmasına neden oluyor. Dürüst olmayan politikalarla demografimizi, Türk milli kimliğimizi ve milli bütünlüğümüzü tehdit etmek, para karşılığı Türk vatandaşlığını şantajla satmak, hatta güvenlik soruşturması olmaksızın selefi terör örgütlerinin militanlarına bile dağıtmak gibi değerli siyasi ve sosyal meseleler var. yasadışı göç ve uyuşturucu için bir merkez ülke. Bu zorluklar haklı eleştirilerimizin temelini oluşturmaktadır.

Ne yazık ki özellikle İçişleri Bakanı’nın yüksek katkılarıyla her şeyiyle kavgalı ağır devlet adamlığı yerine ucuz siyaseti tercih eden bir kimliğe büründüğünü görüyoruz. Ancak her zaman söylediğimiz gibi devlet yönetmek ciddiyet ister. Devleti yönetme, düşmanlık yapma, husumet üzerinden siyasi çıkar elde etme yeri değildir.

“YILDA 260 BİN İLAÇ SATAN”

Sırp, İran ve Rus mafyalarının Türkiye’deki faaliyetlerinin son yıllarda nasıl arttığından bahsedelim. Türkiye’de hırsızlık, dolandırıcılık, yağma gibi suçların 1 yılda nasıl yüzde 27 arttığını konuşalım. Tüm suç kümelerinde uyuşturucu suçlarının oranının yüzde 5’e dayandığından ve uyuşturucu bağlantılı vaka sayısının 422 bine yükseldiğinden bahsedelim. Sayın Bakan, ‘haftada 5 bin uyuşturucu satıcısını yakalıyoruz’ diyorsunuz. Bu da yılda 260 bin, ayda yaklaşık 20 bin uyuşturucu satıcısı demek. Bu kadar çok satıcı varken, kullanıcı sayısını düşünmek bile istemiyorum. ya matematiğin iyi değil ya da İçişleri Bakanlığın döneminde ülkemizi uyuşturucu merkezi yaptın.

“ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI’ BİRİNCİ”

127 bine ulaşan cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar arasında ilk sırayı ‘çocukların cinsel istismarı’ aldığını üzülerek de olsa burada üzülerek söylüyorum. 6 yaşındaki kız çocuğu için kamuoyuna açıklanan, insani ve manevi her türlü bedelin göz ardı edildiği vahim olayın detayları, ne yazık ki geçmişte bazı kamu görevlilerinin bu vahim olayın üzerini örtmek için çaba sarf ettiğini gösterdi. . Evlatlarımızın şeref ve istikballerine vakıf adı altında uzanan kirli ve karanlık ellere engel olamayan devlet devlet değildir.

“MODERN ULUS DEVLETLE İLGİLİ HİÇBİR YAZI OKUMADINIZ”

İYİ Parti’nin muhalefet açıklamasında altını çizdiğimiz SADAT denilen paramiliter yapılanmaya dikkat çekmek istiyorum. SADAT’ın internet sitesinde ‘Polis Akademileri ve Polis Meslek Yüksekokullarında Emniyet Müdürlüğü eğitim ve idari hizmetleri bizzat yürütebilir’ ibaresi yer alıyor. Sayın İçişleri Bakanı, ‘Ben hiçbir güvenlik yazısı okumadım’ dediniz. Modern ulus-devletin ne olduğuna dair bir makale okumadığınız kesin. Çağdaş ulus-devlet, belirli sınırlar içinde mutlak ve yasal güce sahip olan ve bu gücü kurumlarıyla birlikte kullanan bir devlettir. Hiçbir ulus-devlet paramiliter bir yapıyla şiddet kullanma tekelini paylaşmaz – onun bir üs oluşturmasına asla izin vermez. Sayın İçişleri Bakanı- Hükümetinizin paramiliter örgütü SADAT’ın yayınladığı ve polis güçlerimize bu kadar kusursuz bir eğitim verdiğini belirten anayasa taslağını hiç incelediniz mi? Bu taslakta; Başkenti İstanbul olan, resmi dili Arapça, adı Asrika olan başka bir devlet kurulmasının planlandığını, yasama-yürütme-yargı mekanizmasının şeriat kuralları çerçevesinde değiştirilmesinin planlandığını biliyor musunuz? siyasi partilerden sosyal hayata kadar her alana müdahale etmesi planlanıyor. Yoksa okumadın mı?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu