Sağlık

Randevu sorunu tarihe karışıyor: MHRS’den 2 yeni başvuru

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Beklenen iyileşme sağlanana kadar odaklanacağımız bir numaralı konu MHRS randevu sorunları. Sistemdeki gereksiz yük artışı ve zaman kaybına karşı iki uygulama başlatıldı. zamanı kullanmak bizi şu anda hayal bile edilemeyecek noktalara götürebilir.” terimini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada iki yeni uygulama hakkında bilgi verildi.

Buna göre MHRS üzerinden randevu almayan ve iptal etmeyen kişiler 15 gün içinde şubeden tekrar randevu alamayacaktır. Ayrıca aynı durum, yapmış olduğu randevudan önce bire bir şubede muayene olup bu nedenle randevusunun boş olduğu tespit edilen kişiler için de geçerli olacaktır.

Bu iki uygulama ile hastaların MHRS randevularında zorluk yaşamalarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

Son 1 ayda randevusuna gitmeyenlerin oranı yüzde 21 oldu.

Yapılan açıklamada MHRS üzerinden randevu almayanların oranının son 1 ayda yüzde 21 olduğu da bildirildi.

Bunun da muayene olması gereken hastaların doktora erişiminde sorun oluşturduğuna dikkat çekildi.

“Yeni uygulama kapsamında MHRS üzerinden randevu alındığında vatandaşların önüne ‘Sayın hemşehrimiz randevunuza gitmezseniz veya gelmeyeceğiniz randevunuzu iptal ederseniz olası sadece 15 gün sonra aynı şubeden tekrar randevu almak için.

Randevularına gelemeyen hastaların randevularını iptal etmeleri diğer hastalara yer açılabilmesi açısından önemlidir. Hem web sitesi üzerinden hem de sistemde SMS ve sesli arama yoluyla randevu hatırlatma veya iptal hizmetleri bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu