Haber

Konya’da Gazze için insan zinciri oluşturuldu

Konya’da Gazze için insan zinciri oluşturuldu

KONYA – İsrail’in saldırılarına dikkat çekmek ve Gazze’ye takviye sağlamak amacıyla Konya’da insan zinciri oluşturularak “Gazze Şeridi’nde El Ele” hareketi düzenlendi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Gazze’ye destek için insan zinciri oluşturarak Mevlana Meydanı’nda “El Ele Gazze Şeridi” hareketi düzenledi. İnsan zinciri Mevlana Meydanı’ndan başlayıp 6 kilometre uzaklıktaki Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne kadar devam etti. Çeşitli para birimlerinin taşındığı eyleme, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Lideri Adem Ceylan ise, “Gazze Şeridi’nde ‘El ele’ dedik. İşgalci İsrail’in Gazze’de yıllardır gerçekleştirdiği işgal ve zulmün, giderek artan şiddetlerle birlikte soykırıma dönüştüğüne şahit oluyoruz. Gazze’deki soykırıma hep birlikte dur demek için Filistin Girişimi adı altında Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak tavır alıyoruz ve sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Gazze Şeridi’nde hapsedilen ve yok edilmek istenen kardeşlerimize destek. Bugün Gazze Şeridi’nde Konya’da Mevlana Meydanı’ndan Necmettin Erbakan İl Hayat Fakültesi’ne kadar sessizce el ele tutuşacağız. “Bütün dünyaya ilan etmek istiyoruz ki; Gazze Şeridi Türkiye’nin tamamıdır ve Gazze Şeridi asla terk edilemez” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu