Sağlık

Pulmoner Hipertansiyon için farkındalık zamanı

İSTANBUL (İGFA) – Her yıl 5 Mayıs’ta dünya çapında düzenlenen Pulmoner Hipertansiyon Farkındalık Günü’nün amacı, hastalık konusunda bilinç düzeyini artırmaktı.

Hastalığın adı toplumda pek duyulmasa da dünya çapında milyonlarca insanı tehdit eden ölümcül bir hastalıktır. Dr. Serdar Kula açılış konuşmasında hastalığın çok yavaş ilerlediğini ve hastaların bunu hissetmeden günlük hayatlarına devam ettiklerini belirtti.

Pulmoner Hipertansiyon hastalığının çok nadir görüldüğünü ve ölüm riskinin çok yüksek olduğunu belirten Kula, hastalığın belirtileri ortaya çıktığında tedavi imkanlarının zorlaştığını ve hastaları güçlü bir sürecin beklediğini söyledi.

Serdar Kula, dünya çapında yapılan klinik çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ilaç ve tedavi formülleri sayesinde artık geleceğe daha umutla baktıklarını ifade ederek, hastaları doğru noktaya getirebildiklerini kaydetti. bu tedaviler ile

Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hastaları Derneği temsilcisi Fatih Kaymakçıoğlu, bu alanda yetişmiş uzman sayısının az olduğuna ve araştırma merkezi olmadığına dikkat çekti. Organ bağışının bu alandaki en değerli konulardan biri olduğunu ifade eden Kaymakçıoğlu, bu ağır hastalığın organ nakilleri ile aşılabileceğini ve toplumun organ bağışı konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Küçük bir konserin ardından Dr Metin Kalender’in Pulmoner Hipertansiyon hastaları için özel olarak bestelediği müziğin tüm katılımcılar eşliğinde seslendirilmesiyle etkinlik sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu