Teknoloji

Palworld Pokemon Modunda Nintendo Blokajı Karşılaştı!

Nintendo yine Nintendo işini yaptı ve Palworld Pokemon modu Yayınlanan ilk tanıtım görseli DMCA aracılığıyla kaldırıldı. Bu saldırının aynı zamanda adı geçen modun geleceğine dair de net ipuçları verdiğini söyleyebiliriz. Detaylar haberimizde sizleri bekliyor.


İlginizi Çekebilir:  Counter-Strike 2’yi tahtından indiren Palworld yeniden fiyatlandırıldı!


Son günlerin belki de en çok konuşulan oyunu Palworld, bildiğiniz gibi yapı olarak Pokemon markasına benziyor. Doğal olarak farklı bir mod yapılıp yapılmayacağı merak edildi. Yakın zamanda ToastedShoes bir mod üzerinde çalışmaya başladı. Hatta ilk tanıtım görseli de yayınlandı.

Bu mod, çalışma şekline göre tüm Dostlarımızı Pokemon’a, karakterimizi ise Ash Ketchum’a dönüştürüyor. Palworld için şu an için herhangi bir mod desteği bulunmamasına rağmen geliştirici grubun gerekli çalışmaları sürdürdüğünü öğrendik.

Öte yandan Pokemon denilince akla ilk gelen elbette Nintendo oldu. Bildiğiniz gibi geçmişte telif haklarını yasaklamak konusunda şaşırtıcı girişimlerde bulunan Japonya merkezli şirket, bir kez daha kendisinden bekleneni yapmış oldu.

Palworld Pokemon Modu Tanıtım Görseli Kaldırıldı!

Henüz yayınlanmadığı için modaya doğrudan bir müdahale elbette yok. Bunun yerine Nintendo, yayınlanan ilk tanıtım görseline karşı dava açtı ve kaldırılmasını sağladı. Bu durumun bir bakıma üreticinin modun çıkışından sonra karşılaşacağı durumun erken bir işareti olduğunu söyleyebiliriz. ToastedShoes bu durumu anlatıyor “Nintendo benim için geldi, lütfen beni düşüncelerin ve dualarınla ​​yalnız bırakma.” Bunu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Ancak Palworld, Pokemon modunun tam tanıtım görselini yayınlamaktan geri durmadı.

Bu gönderinin yakın gelecekte kaldırılacağını varsayıyoruz ancak görsele baktığımızda Pokemon ile yapılan savaşlardan, iş amaçlı kullanımlara ve şiddetli çatışmalara kadar pek çok şeyi görmek mümkün. Ayrıca ekranımızda biraz esprili şeyler de çıkıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Nintendo, yayınladığı markaların haklarını koruma konusundaki titizliğiyle ünlü ve hayran yapımı içeriklerden bile çekinmiyor. Firmanın ToastedShoes isimli içerik ve mod yapımcısına yönelik fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiği yönündeki suçlamaları da dikkate alındığında hukuki süreç başlatıp başlatmayacağı büyük merak konusu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu