Haber

Hatay Tanıtım Günleri Atatürk Havalimanı’nda Başladı

HATAY Tanıtım Günleri Atatürk Havalimanı etkinlik alanında başladı. 6 Şubat depreminde zarar gören Hatay esnafına destek olmak amacıyla kültürel ve yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik, 1-4 Şubat tarihleri ​​arasında devam edecek.

Hatay Valiliği ve Hatay Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği ‘Hatay Tanıtım Günleri’ Atatürk Havalimanı etkinlik alanında başladı. Açılışa İstanbul Valisi Davut Gül, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde Medeniyetler Orkestrası küçük bir konser verdi. 4 Şubat Pazar akşamına kadar sürecek etkinlikte, Hatay’ın yöresel yemeklerinin satışından elde edilecek gelirle depremde zarar gören esnafa destek verilecek.

“BU YARALARIN TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİYOR”

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Bu sadece Hatay’da ya da 11 ilde olmadı. Gerçekten bu deprem, bu acı milletimizin, devletimizin her karışında hissedildi. Allah bizi daha kötüsünden korusun” dedi. Bu faaliyetlerin en önemli faydası; evet deprem oldu, evet kayıplarımız var ama toparlanmamız gerekiyor, acımız var, yaralarımız var, bu yaraların tedavi edilmesi gerekiyor, hem maddi hem manevi. Bir şekilde tedavi edilebilir ama manevi olarak bu rehabilitasyon sürecini hızlandırmak için bu tür faaliyetlere ihtiyaç var. Ben de katkı sağlayanlardanım. “Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“GÖNÜL BİRLİĞİ İÇERİSİNDE TÜM YARALARI İYİLEŞTİRMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİK”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Mustafa Şentop, “Ateş düştüğü yeri yakar ama bu 11 ilde orada yaşayan ve depreme maruz kalan vatandaşlarımızın acısını, bizzat yaşadıkları acıyı tüm milletimiz paylaşmıştır. yakınlarının yaralanması ve ölmesi nedeniyle dolaylı olarak yaşadıkları acılar. 85 milyon milletimiz hepsinin acısından kaygılıdır.” Hala onu kalbinde taşıyor. Depremin ardından saniyeler içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlarımız kendi istek ve girişimleriyle harekete geçti. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm yaraların sarılması için büyük çaba harcadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm milletimiz harekete geçti. “İnşallah bu yaraları hep birlikte iyileştireceğiz. Hatay tarih boyunca 7 kez büyük depremlerle yıkıldı ama her birinde yeniden inşa edildi. İnşallah eski günlerine, neşeli bir şehir olarak yaşadığı günlere döndüreceğiz, birlikte” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI YEREL LEZZETLERİ TATMAK İÇİN ATATÜRK HAVALİMANI’NA BEKLİYORUZ”

Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer, “Bu yıl 1-4 Şubat tarihleri ​​arasında Atatürk Havalimanı’nda Hatay’ımızı İstanbulluların hizmetine sunduk. Depremden en çok etkilenen ilimiz olan Hatay’ın esnafı burada 4 gün boyunca İstanbullulara hizmet verecek” dedi. Bugün hemşehrilerimize ve İstanbullu hemşerilerimize hizmet etmeyi umuyoruz. “Depremden etkilenen esnafımızın yanında olabilmeleri, Hatay’ın yöresel lezzetlerini tadabilmeleri için 1-4 Şubat tarihleri ​​arasında Atatürk Havalimanı’na bekliyoruz.” Bir yıldır özlemle bekliyordum” dedi.

“DEPREMDE DOSTLARIMIZIN YARDIMINA GELDİK”

Hatay tanıtım günlerini ziyaret eden Mehmet Aslanoğlu, “Kuşadası’nda yaşıyorum, misafir olarak geldim. Lezzet açısından çok özlediğim lezzetler. Bunları bu şekilde yaymak, tanıtmak etnik ve kültürel açıdan çok güzel” dedi. Dayanışma içinde olmamız gereken bir durum var. Türk halkı için dayanışma içinde olmamız gerekiyor.” “Bu önemli” dedi. Bir diğer ziyaretçi Meryem Balkaya ise, “Ben Hataylıyım, İstanbul’da yaşıyorum. 30 yıldır burada yaşıyorum ve hasretimizi gidermeye geldik. Depremzede dostlarımıza yardım etmeye geldik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu