Haber

Enkazdan çıkarılan 193 cesedin DNA’sı tespit edilemedi.

Enkazdan çıkarılan 193 cesedin DNA’sı tespit edilemedi.

Ölümlerin yaşandığı 1759 binanın 975’inin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

HATAY – Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, yüzyılın felaketinde Antakya ve Defne ilçelerinde 17 bin 615 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, 193 cenazenin DNA eşleşmesi yapılamadığı için yakınlarına teslim edilemediğini söyledi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliyede bağlantı ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; Toplantıya Cumhuriyet Savcısı Tugay Özkahraman, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cüneyt Kerimhan Acer ve basın mensupları katıldı. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, asrın faciasının ardından yürütülen çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Antakya ve Defne ilçelerinde 17 bin 615 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “6 Şubat ve sonrasında meydana gelen depremlerden en çok etkilenen il Hatay oldu. Hatay İl Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem suçları soruşturma dairesinde 22 bin 581 soruşturma dosyası açıldı. “Yapılan inceleme ve tespitler sonucunda bina bazında değerlendirildi ve birleştirildikten sonra 3 bin 522 dosyaya dönüştürüldü. Hatay kent merkezinde meydana gelen deprem nedeniyle 17 bin 615 insanımız hayatını kaybetti” dedi.

“193 cesedin DNA örnekleri alındı ​​ancak eşleştirme yapılmadığı için yakınlarına teslim edilemedi.”

Başsavcı Çelikkol, deprem sonrasında yakınlarından haber alamayan vatandaşları DNA örneği vermeye davet ederek, “Bu kapsamda yürütülen ölüm işlemleri sonucunda 2 bin 18 kişinin kimlik bilgileri tespit edilemedi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda biyolojik örnek, tanık ifadesi, DNA veren 708 kişiyle yapılan incelemede, parmak izi ve fotoğraf eşleştirme yoluyla 1825 kişinin kimliği belirlenerek yakınlarına teslim edildi. Fiziki bütünlüğü bozulmamış 193, beden bütünlüğü zarar görmüş 193 cenazeden alınan ancak eşleştirme yapılamadığı için yakınlarına teslim edilemeyen vatandaşlar, deprem sırasında Hatay’daki yakınlarına ulaşamayan ve DNA’sı veremeyen vatandaşlar arasında yer aldı. varsa numuneyi ilgili kişilerin ikamet ettiği yere göndereceklerini belirterek, “DNA incelemesi ve biyolojik örnek alınması için en yakın adliyeye başvurmaları gerekiyor” dedi.

Ölümlerin yaşandığı 1759 binanın 975’inin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Başsavcı Çelikkol, Antakya ve Defne ilçelerinde 1759 ölümlü binanın tespit edildiğini, bu binaların 975’inin ruhsatsız olduğunu belirtti. Cumhuriyet Başsavcısı Çelikkol, “Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen deprem incelemeleri sonucunda, soruşturma dosyasına konu binada Cumhuriyet Başsavcılığı başkanlığında uzman heyetlerce olay yeri incelemesi yapıldı. Ölümün meydana geldiği Hatay’da toplam 1759 bina tespit edildi.Söz konusu binaların 975’inin ruhsatsız bina olduğu belirlendi. Soruşturmalar kapsamında 6 Şubat itibarıyla yıkılan binaların inşaatında sorumlu olan 113 kişi hakkında Başsavcılığımızın talebi üzerine 166 kişi gözaltına alındı” dedi.

cemisgezekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu