Haber

Erdoğan: Hatay’da yaptığımız açıklamalarda ısrar edenler var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde ‘Deprem Konut Kurası ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde düzenlenen saldırıda yaralanan bir sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Erdoğan, saldırıyı gerçekleştirenler hakkında şunları söyledi: “İki terörist hain amaçlarına ulaşamadan polislerimiz tarafından etkisiz hale getirildi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

YARALILARDAN BİRİ GERÇEĞE YÜRÜYORDU: Terör saldırısı vesilesiyle adalet camiamıza ve halkımıza acil şifalar diliyorum. Hain saldırıyı zamanında müdahale ederek bertaraf eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Biri kadın diğeri erkek iki terörist, hain hedeflerine ulaşamadan nöbetçi polislerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine karşı ayrım gözetmeksizin kararlı mücadelesini sürdürecektir. Bu arada yaralılardan biri hakikate yürüdü, Allah’tan rahmet diliyorum.

KAYIP 53 BİN 537 KARDEŞİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLERİM: Deprem bölgesinde çöken binaların 99 öncesi inşaat standartlarında inşa edilmiş olması felaketin büyüklüğünü daha da artırdı. Kahramanmaraş depremleri insanlık tarihinin en sarsıcı felaketi olarak kayıtlara geçti. Kaybettiğimiz 53 bin 537 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Depremde kaybettiğimiz kardeşlerimizin aziz anılarını her zaman kalbimizde canlı tutacağız. Milletimiz 6 Şubat depreminde bu sınavı başarıyla verdi. Yüzyılın dayanışmasıyla yüzyılın felaketini atlatmayı başardık.

BİNALARIN 39 BİNİ YIKILDI, 69 BİNİ HEMEN YIKILACAK, 200 BİNİ HASARLI BİNA: Depremin birinci yıl dönümünde enkazların kaldırıldığı, insanların yeniden hayata tutunduğu bir tabloya ulaştık. Bu acı tarihi bir felaket ve milli dayanışma gününe dönüştürerek geleceğimizi daha güçlü ve güvenli inşa etmenin yollarını arayacağız. Afetin ilk anından itibaren 85 milyonluk tek vücut olarak depremzedelerin etrafında birleşen kardeşlerimizin her birine şükranlarımı sunuyorum. Yürek acısına, soğuğa, çamura ve tüm olumsuzluklara göğüs gererek, ailesinin şehrini savunan vatandaşlarımızın fedakarlığını anlatacak kelime bulmak kolay değil. Allah hepsinden razı olsun. Depremin yıkıcı etkileri sınırlarımızı aşarak oradan devam etti. Depremin ardından 39 bin bina yıkıldı, 200 bin hasarlı bina ortaya çıktı, bunların 69 bininin derhal yıkılması gerekiyordu.

650 bin işçiyi deprem bölgesine görevlendirerek tüm hizmetlerin her zaman verilebilmesini sağladık. Enkazdan kurtardığımız her can, millet olarak umudumuzu tazeledi. Gönderdiğimiz 1 milyon çadırla kırsal kesim de dahil olmak üzere 3 milyon insanın acil barınma ihtiyacını çözdük. Ardından kurduğumuz 215 bin konteynerle depremzedelere barınma imkanı sağladık.

SAYIYI 390 BİNE TAMAMLAYACAĞIZ: 1,2 milyon vatandaşımızı kamu kurumlarımızın tesislerinde ağırladık. 350 bin haneye kira desteği verdik. Mayıs seçimlerinde yaklaşık 1 milyon vatandaşımızın üniversite sınavları için bölgeye ulaşımını sağladık. THY’nin tüm işyerlerinin yükünü hafifletmek adına 111 kişiye 980 milyon lira ödedik. 107 milyar liralık kaynağı deprem bölgesine aktardık. Hatay’da 7 bin 270, Gaziantep’te ise 10 bin 698 konutun kura ve teslim törenini gerçekleştirdik. Bugün Maraş’ta 9 bin 882 konutun kurasını çekiyor ve anahtarlarını teslim ediyoruz. Bunların yanı sıra Kahramanmaraş’ta 20 bin konutun inşaatı da hızla devam ediyor. Kahramanmaraş’taki yaklaşık 78 bin haklı vatandaşımızın tamamının anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz durmayacağız. Hedefimiz yılsonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmek. Daha sonra bu sayıyı 390 bine çıkaracağız.

ELLERİNDEKİ TÜM KAYNAKLARA RAĞMEN HİZMET SUNAMAYAN MUHALEFET BELEDİYELERİNİN SORUNU BOZULMADIR: İstanbul Büyükşehir Belediye adayımız, o zamanki bakanımız Murat Kurum’un, o dönem İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun, diğer tüm işçilerimizin, madencilerimizin ve bölgedeki tüm vatandaşlarımızın fedakarlıklarını kim inkar edebilir? Biz hayatımızın hiçbir döneminde milletimize hizmet ederken ayrımcılık yapmadık. Bu, 21 yıldır olduğu gibi geçen yıl mayıs ayındaki seçimlerde de sizlere verdiğim sözdü. Belediye Başkanlığı seçimlerinde sizlere sözümüz budur. Belediyelerimize iş ve hizmet vermeye hazırız. Hatay’daki aday tanıtım toplantımızda söylediğimiz sözleri birileri ayaklar altına alıyor. Ancak biz yıllardır bu gerçeği kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Hükümet olarak halktan aldığımız payın tamamını parti ayırt etmeksizin tüm belediyelere gönderiyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için normalde muhaliflerin elindeki şehirlerde yapacakları yatırımları hayata geçirdik. Ellerindeki tüm kaynaklara rağmen hizmet veremeyen muhalif belediyelerin sorunu öngörüsüzlüktür. Bu belediyeleri yönetenlerin gözü her yerde olduğu gibi bulundukları şehirleri de sömürmek.

ELBİSE SÖZ VERDİĞİMİZ AMA ERTELEDİĞİMİZ VE TESPİT ETTİĞİMİZ ZAMAN TESLİM ETMEDİĞİMİZ DURUMLAR VAR: Milletimiz, kendisine oy vermeyene hizmet etmeyeceğini ağızlarıyla söyleyenlerin beceriksizliğini, beceriksizliğini görüyor. Biz buna Türk Asrının şehirleri diyoruz ve bunları söylerken kendi eksikliklerimizi inkar etmiyoruz. Elbette söz verdiğimiz ama ertelediğimiz, zamanında yapamadığımız konular var. Ancak önümüze çıkan tüm tuzaklara rağmen gece gündüz çalışarak ülkemizi her alanda Cumhuriyet tarihinin en değerli yerine getirdik. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu gerçekleştirdikten sonra bu mirası barış içinde yeni nesillere aktaracağız.

(HABER MERKEZİ)

kibriscikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu