İş

Çiğli Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında ücret artış anlaşması

Çiğli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında 2022 yılında imzalanan toplu iş sözleşmesinin (TİS) 2. yılının ikinci altı ayı için belirlenen yüzde 17’lik zam, yapılan ek protokolle yüzde 35 olarak revize edildi.

Çiğli Belediyesi ile 8 Nolu Genel İş Şubesi arasında ÇİBEL çalışanlarına yönelik iyileştirme görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Görüşmeler sonucunda 2023 yılının ikinci yarısında günlük ücretler dahil tüm yan haklar için yüzde 35 oranında ücret artışı yapılacak.

Ek protokol görüşmeleri, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK/ Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, yönetim kurulu üyeleri, işyeri sendika temsilcileri ve ÇİBEL firma yetkililerinin katılımıyla imzalandı. .

İmzalanan TİS kapsamında ÇİBEL şirketi çalışanlarına Ocak 2024 tarihinden itibaren (TEFE+TÜFE/2+2) oranında zam yapılacak.

Ek protokol hakkında değerlendirmelerde bulunan Lider Gümrükçü, şunları söyledi:

“Devletin kötü ekonomi Politikalarından kaynaklanan yüksek enflasyon karşısında ücretlilerin yaşam kurallarının ve yaşam kurallarının her geçen gün daha da zorlaştığının farkındayız. Vergilerdeki, kiralardaki ve günlük temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş artışlar, personelin hayatını zorlaştırıyor. Bu vahim durumun faturası işçilere olduğu kadar belediyelere de düşüyor. Merkezi yönetim tarafından gelirlerimizde önemli kesintiler yapılıyor. Bir yandan da hem hizmet vermeye hem de işçilerimizin yaşam koşullarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bir süredir yürüttüğümüz uzlaşma müzakerelerini sonuçlandırdık. Çalışanlarımızın gündelikleri dahil tüm yan haklarına yönelik fiyat artışını yüzde 17’den yüzde 35’e çıkardık. Güzel ve bereketli olsun.”

sahinbeyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu