Ekonomi

Thodex Kurucusu ve Kardeşleri Hapse Mahkûm Edildi

Binlerce kişinin dolandırıldığı kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ile aynı şirkette yöneticilik yapan kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. her biri hapis.

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 7’si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması dün Anadolu Adliyesi 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya aralarında Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 5 tutuklu sanık, bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan ikisinin Ses ve Sahne Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla birbirine bağlandığı duruşmada, savcı önceki duruşmada verdiği esasa dayanarak mütalaasını tekrarladı.

“Suç örgütü kuracak olsaydım bu kadar amatörce davranmazdım”

Duruşmada mütalaaya karşı savunmasında Faruk Fatih Özer, kendisinin ve ailesinin haksızlığa uğradığını ileri sürdü. Thodex’in sadece bir şirket olduğunu ve iflas ettiğini öne süren Özer, “Thodex’te bir suç örgütünden bahsedilmiyor. Ben dünyadaki bütün kurumları yönetebilecek kadar akıllıyım. Bu kesinlikle benim kurduğum şirketten geliyor. Yaşım 22. Eğer suç örgütü kuracak olsaydım bu kadar amatörce davranmazdım.”

Özer, örgüt kuran bir liderin asla yapmayacağı ödemeleri Arnavutluk’ta cezaevindeyken bile mağdurlara yaptığını söyledi. Özer, şirketin çöküşünden kaostan beslenenlerin çıkar sağladığını iddia etti. Savunmasında Türk halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu’nun “Yolun sonu görünüyor” şarkısına yer veren sanık Özer, tahliyesini ve beraatını istedi.

SERAP ÖZER: ŞİRKETE SUÇ İŞLEMEK İÇİN DEĞİL, KARİYER İÇİN GİRDİM

Tutuklu sanık Serap Özer de Thodex’in 2017 yılında kurulduğunu ve 2018 yılında göreve başladığını söyledi. Suçlamaları reddeden Serap Özer, “Ben bu şirkete suç işlemek için değil mesleğim için katıldım. Olsa da çalışırım” dedi. şirket kardeşimin değil başkasının şirketiydi. Kardeşimin şirketinde çalışmak bana bir ayrıcalık kazandırmadı. Bu belgede herhangi bir organizasyon yok.”

ÖZER KARDEŞLERE 11 BİN 196 YIL 10 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer’e “örgüt kurma, yönetme ve üye olma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası verdi. “varlıkların aklanması”. hapis cezasına çarptırıldı.

Özer kardeşler, bir müşteki açısından “bilgi sistemlerini kullanarak dolandırıcılık” suçundan ayrı ayrı 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ve 135 milyon lira adli para cezasına çarptırıldı.

Böylece Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer’e 11 bin 196 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezası verildi.

Diğer sanıklar ise çeşitli suçlardan farklı derecelerde hapis cezalarına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 16 sanığı delil yetersizliğinden beraat ettirdi. Gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı.

GÖRÜŞÜNE GÖRE SAVCI, FARUK FATİH ÖZER İÇİN 40 BİN 462 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Temmuz ayında yapılan duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Faruk Fatih Özer’i “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “bilgi sistemlerini, bankaları veya kredi kuruluşlarını araç olarak kullanarak dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek” ile suçladı. tüccarların veya şirket yöneticilerinin ve kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” ve “suç”. Elde edilen varlıkların değerini aklama suçundan toplam 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıklar için de farklı cezalar talep etti.

haberdortyol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu