Haber

Galata Köprüsü’nde 29 Yıl Sonra Yenileme Çalışması

İstanbul’un en değerli merkezlerini birbirine bağlayan ve üzerinden tramvay geçen Yeni Galata Köprüsü’nde 29 yıl sonra ilk bakım yapılacak. Derz değiştirme ve asfalt yenileme çalışmaları 2 etapta gerçekleştirilecek ve toplam 40 gün sürecek. Köprüyü olası İstanbul sarsıntılarına hazırlamayı amaçlayan çalışmaların ilk aşaması 13 Ağustos 2023 Pazar günü saat 00.00’da başlayacak. Çalışmalardan tramvay seferleri etkilenmeyecek. Belirlenen kesintili güzergahlarda otobüs seferleri yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, 1994 yılında inşa edilen 490 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki Yeni Galata Köprüsü’nde çok değerli bir çalışma yürütüyor. 3×2 şeritli yolu ve tramvay sınırı bulunan köprü , 29 yıl sonra yapılacak “Ortak Değişiklik ve Asfalt Yenileme İnşaatı” ile İstanbul’un olası sarsıntısına hazırlanacak.

Planlanan çalışmalar ile köprüde yapısal ömrünü tamamlamış hasarlı genleşme derzlerinin onarım ve yenileme çalışmaları yapılacak.

Köprünün açılır kapanır çelik tabliyelerinde geçmişte yapılan asfalt onarımlarının da kantar sistemine (geri çekilebilir-kapanabilir sistem) fazla yük bindirerek sorunlara yol açtığı belirlendi. Yapılacak çalışma ile her iki açılır kapanır çelik tabliye üzerindeki bu gereksiz yük de alınmış olacaktır. Ayrıca çelik köprü tabliyesine uygun ve güneşte erimeyen Trinidad asfaltı üretilecek.

Yine çalışma kapsamında, yıllar içinde teknik ömrünü tamamlamış olan köprüyü deniz ve yağmur sularına karşı koruyan mevcut yalıtım tabakası kaldırılarak yenilenecek. Yapılacak çalışmalarla Yeni Galata Köprüsü’nün teknik ve işletme ömrü uzatılacak ve olası bir sarsıntıya karşı direnci artırılacak.

TRAFİK AKIŞI SÜREKLİ DEĞİŞECEK

Çalışmalar kapsamında Galata Köprüsü’nde birinci etapta Karaköy – Eminönü yönü, ikinci etapta Eminönü – Karaköy istikameti trafiğe kapatılacak, alternatif güzergahlarla trafik akışı sağlanacak.

13 Ağustos Pazar günü (Cumartesi’yi pazara bağlayan gece) saat 00.00’da başlayacak ve 20 gün sürecek olan ilk etapta Karaköy’den Eminönü’ne gidecek araçlar Karaköy’den Tersane Caddesi’ne yönlendirilecek. Atatürk Köprüsü’nün ardından Unkapanı Kavşağı ve Ragıp Gümüşpala Caddesi üzerinden Eminönü’ne ulaşım sağlanacak.

Daha sonra başlayacak ve 20 gün sürecek olan ikinci etap kapsamında Eminönü’nden Karaköy’e gidecek araçlar Eminönü’nden Ragıp Gümüşpala Caddesi’ne yönlendirilecek. Unkapanı Kavşağı’nın ardından Atatürk Köprüsü ve Tersane Caddesi üzerinden Karaköy’e ulaşım sağlanacak. Kapanıştan 1 gün önce bölgedeki esnafa bilgilendirme SMS’i gönderilecek. Çalışmalardan tramvay seferleri etkilenmeyecek. Belirlenen kesintili güzergahlarda otobüs seferleri yapılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kas-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu