Yaşam

CHP’de üst düzey istifa: Genel Başkan Yardımcısı Koza Milletvekili görevinden ayrıldı

CHP’de küs olanların istifaları devam ediyor.

Bu bağlamda aday seçim sürecinin sonlarına doğru bu istifalar arttı.

Son istifa üst düzey bir isimden geldi.

Özgür Özel’in yardımcısı istifa etti

Belediye başkan adaylarının seçimi sürecinde uyarılarının dikkate alınmadığını iddia eden Başkan Yardımcısı Koza Milletvekili istifasını açıkladı.

“Vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti”

Yardımcı, açıklamasında şunları söyledi:

Değerli halkımıza ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yol arkadaşlarıma;

Öncelikle Parti Meclisimizin açıkladığı tüm adaylarımıza başarılar diliyor, partimizin yerel seçimlerdeki başarısı için yol arkadaşlarımla omuz omuza çalışacağımı özellikle belirtmek istiyorum.

Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar, Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatlarının çabaları dikkate alınarak, belirlenen kural ve talimatlar doğrultusunda, liyakat esasına dayalı bir aday seçim süreci geçirmeye gayret ettim.

Yaptığım tüm uyarı ve müdahalelere rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kimse kulak vermemi bekleyemez. Benim asıl sorumluluğum onlara karşıdır.

Tüm bu sebeplerden dolayı Genel Başkanımızın takdiri ile seçildiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa edeceğimi, Parti Meclisi üyeliği görevimde teşkilatımızın ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğimi, kuruluşumuzun takdiriyle seçildim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu