Haber

Konya Büyükşehir Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi Revizyonuna Başlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde geniş çaplı revizyon çalışmasına başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yönetmelikle belirlenen kurallarda günümüz kurallarına uygun olarak yapılacak revizyondan sonra tesisin modern kurallara kavuşacağını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yönetmeliğe uyum sağlamak amacıyla Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde geniş çaplı revizyon çalışmasına başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir ilçe merkezinin su ihtiyacının büyük bölümünün bu tesisten karşılandığını belirterek, zamanla nüfusun artması, su birikintilerinin meydana gelmesi nedeniyle kapsamlı bir revizyon projesi hazırlayarak çalışmalara başladıklarını belirtti. bazı birimlerde deformasyonlar ve göl tabanındaki sazlıkların temizlenmesi sırasında ortaya çıkan koku sorunu. .

REVİZYON KAPSAMINDA YAPILACAK İŞLER

Tesis revizyonu kapsamında deforme olan ünitelerin yenileneceğini vurgulayan Lider Altay, “Mekanik ekipmanlar yeni yönetmelikte tanımlanan formda paslanmaz çelikten imal edilecek. Mevcut ünitelerin yenilenmesi ve yapılacak yeni ünitelerle birlikte tesisin kapasitesi Beyşehir ilçe merkezimize uzun yıllar yetecek kapasitede olacaktır. Özellikle yaz aylarında koku problemlerinin analizi için Potasyum permanganat ve toz aktif karbon dozajlama üniteleri sisteme eklenecek ve bu problemin önüne geçilecektir. Revizyon kapsamında SCADA sisteminin kurulması ve gerekli tüm ölçü aletlerinin sisteme eklenmesi ile tesis tam otomatik hale getirilecektir. Arıtılan suyun klorlu dezenfeksiyon sistemleri ile dezenfeksiyonu kesintisiz olarak sağlanacaktır. Bu sayede şebekeye verilecek su tamamen dezenfekte edilmiş olacak” dedi.

Çalışmalar sonucunda uzun yıllar Beyşehir’e hizmet vermesi planlanan tesisin revizyonunun 2024 baharında tamamlanması planlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu