Teknoloji

Apple Vision Pro’nun pil kapasitesi nihayet ortaya çıktı

Apple Vision Pro için incelemeler paylaşılmaya başlandı. Yapılan incelemelerle Vision Pro’nun bilinmeyen pek çok özelliğini keşfetmek artık mümkün hale geldi. Bu özelliklerden en çok merak edilen ise Apple Vision Pro’nun pil kapasitesi.

Daha önce Apple MR (Karma Gerçeklik) kulaklığın pil kapasitesinin 2 saatlik genel kullanım ve 2,5 saatlik görüntü görüntüleme için yeterli olduğunu belirtmişti. Cupertino merkezli bu firmanın açıklamaları ne kadar doğru olsa da bazı noktalarda hala eksiklikler mevcut. Yapılan incelemelerde pil kapasitesinin 3166 mAh olduğu görülüyor. 353g ağırlığı ve boyutu göz önüne alındığında rahatsız edici bir yük veya boyuta sahip değildir. Ancak bu pilin en dikkat çekici yönlerinden biri maksimum 13V 6A çıkış kapasitesine sahip olmasıdır. Bu voltaj değeri 3.8V telefon batarya kapasitesinin oldukça üzerindedir. Böylelikle Vision Pro’nun 10000 mAh kapasiteli powerbank benzeri bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

Vision Pro, daha önce bildirildiği gibi USB-C bağlantı noktasına sahip harici bir pile sahip. Kutu içeriğinde 30W. Pilin MR başlığı üzerine çevrilerek kilitlenmesini sağlayan bir sistem bulunmaktadır.

Apple Vision Pro harici batarya satış fiyatı belli oldu.

Apple Vision Pro için harici pil satılacak

Vision Pro’nun harici pil satış fiyatı ise 200 dolar olarak belirlendi. Ancak pil çalışırken değiştirilemez. Vision Pro, kablo çıkarıldığında kapanır ve yeni bir pil takıldığında yeniden başlar. 2 Şubat’ta ABD’de satışa çıkacak Apple Vision Pro, 2 yıl içinde diğer ülkelerde de satışa sunulacak.

haber-sariyer.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu