İş

Kazanç çağrısı: CACI International, güçlü büyüme konusunda 24 Mali Yılı beklentilerini yükseltti

CACI International Inc. (CACI), 2024 mali yılının ikinci çeyreğinde %11 organik gelir artışı ve serbest nakit akışında önemli bir artışla güçlü bir performans bildirdi. Kamu hizmetleri ve bilgi teknolojisi ürünleriyle tanınan şirket, mali yılın ikinci yarısında beklenen güçlü ivme nedeniyle tüm yıl beklentilerini yükseltti. Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve NSA ile elde edilen değerli kazanımlar da dahil olmak üzere 2,2 milyar dolarlık sağlam sözleşme ödülleriyle CACI, özellikle BT modernizasyonu, yazılım tanımlı teknolojiler ve fotonik alanlarında kendisini başarıya konumlandırıyor. Şirketin mali sonuçları beklentileri karşılayarak gelirde, FAVÖK marjında, düzeltilmiş net kârda ve serbest nakit akışı beklentilerinde artışa yol açtı.

Temel Çıkarımlar

  • CACI, 2024 mali yılının ikinci çeyreğinde %11 organik gelir artışı bildirdi.
  • Tüm yıl beklentileri, güçlü ivme ve 2,2 milyar dolarlık sözleşme ödülleri nedeniyle yükseldi.
  • Yeni çalışmalar arasında Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve NSA ile yapılan sözleşmeler ile BT ve fotonik alanındaki ilerlemeler yer alıyor.
  • ’24 mali yılı gelir beklentileri 100 milyon dolar artarken, düzeltilmiş net gelir ve hisse başı kazanç da arttı.
  • ’24 mali yılı için serbest nakit akışı beklentisi en az 420 milyon dolara çıkarıldı.
  • Birikmiş miktarı 27 milyar dolar ve önümüzdeki iki çeyrekte 14 milyar dolarlık teklif sunmayı planlıyor.
  • Şirket, hisse geri alımları, birleşme ve satın alma faaliyetleri yoluyla uzun vadeli büyümeyi ve hissedar değerini artırmayı hedefliyor.

Şirket Görünümü

  • CACI, ulusal güvenlik ve modernizasyon için yüksek müşteri talebi ve fon bekliyor.
  • Güçlü birikim ve büyümeyi destekleyecek fırsatlardan oluşan boru hattı.
  • Uzun vadeli büyüme için sermayenin kullanılması, hisse geri alımlarını ve potansiyel birleşme ve satın almaları içerir.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Yeni programlar üretime girdikçe marjları başlangıçta düşüyor.
  • ’25 mali yılı için marjlara ilişkin özel bir kılavuz yoktu.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Fotonik çözümlere yönelik yüksek kazanç oranı ve güçlü talebin önümüzdeki yıllarda önemli katkı sağlaması bekleniyor.
  • Yeni işe alınanların neredeyse %50’sinin yönlendirmeler yoluyla geldiği güçlü işe alım ve elde tutma rakamları.
  • Donanmadan olumlu geri bildirimler ve büyük Intel işinin planlanandan önce hızlanması.

kaçırıldı

  • Kazanç çağrısı sırasında herhangi bir belirgin eksiklik bildirilmedi.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, ’25 mali yılı için spesifik marj beklentileri vermeyi reddetti.
  • Yeni satın almalardan elde edilen gelir oranları değişiklik gösterirken, bazı projelerin önümüzdeki birkaç çeyrekte sabit duruma ulaşması bekleniyor.
  • ECS’nin üç kazanımı ’25 mali yılında daha da artacak.

CACI International’ın ilgi daveti, inovasyona ve stratejik yatırımlara net bir şekilde odaklanan, büyüme açısından güçlü bir konumda olan bir şirketi ortaya çıkardı. Şirketin tercih edilen bir işveren olma taahhüdü ve başarılı yetenek kazanma stratejileri de dikkate değerdir çünkü bu çabalar büyüme yörüngesini sürdürmek için kritik öneme sahiptir. Sağlam bir geçmişe ve güçlü bir üretim hattına sahip olan CACI International, dinamik savunma ve BT hizmetleri pazarlarında önümüzdeki zorlukları ve fırsatları yönlendirmek için iyi donanımlı görünüyor.

InvestingPro İçgörüleri

CACI International Inc. (CACI), InvestingPro’nun en son verileri ve öngörülerinin de gösterdiği gibi ilginç bir performans sergiledi. 7,69 milyar dolarlık piyasa değeri ve 20,71 Fiyat/Kazanç (F/K) oranıyla CACI’nın pazardaki stratejik konumu dikkat çekicidir. Şirketin F/K oranı son on iki ayda hafif bir düşüşle 2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla 20,33’e geriledi; bu da yatırımcıların gözünde dengeli bir değerlemeyi yansıtıyor.

InvestingPro Tips, yönetimin agresif hisse geri satın alma stratejisinin şirketin zararına olabileceğini ve şirketin gelecekteki beklentilerine duyulan güvenin bir işareti olabileceğini vurguluyor. Buna ek olarak, altı analist önümüzdeki dönem için faydalarını yukarı yönlü revize ederek CACI’nın mali performansına ilişkin olumlu bir görünüme işaret etti. Şirketin son on iki aydır kârlı olduğunu da belirtmekte fayda var ki bu da analistlerin bu yılki kârlılık tahminleriyle uyumlu.

Gelir büyümesi, 2024 yılının 2. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %10,03 ve aynı dönemde çeyreklik bazda %11,19 artışla güçlü kalmayı sürdürdü. Bu büyüme gidişatı, şirketin bildirdiği %11 organik gelir artışıyla paralellik gösteriyor 2024 mali yılının ikinci çeyreğinde ve tüm yıl için yükseltilmiş beklentilerde.

InvestingPro aboneleri, yatırım kararlarına daha fazla bilgi verebilecek ek ipuçlarına erişebilir. Şu anda https://www.investing.com/pro/CACI adresini ziyaret ederek CACI için 9 ek InvestingPro İpucu bulabilirsiniz.

Analizlerini derinleştirmek isteyenler için InvestingPro şu anda aboneliklerde %50’ye varan indirim sunan özel bir Yeni Yıl indiriminde. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10, SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 indirim alabilir ve yatırım stratejinizde değerli bir fark yaratabilecek güçlü finansal verilere ve uzman görüşlerine erişebilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

karpuzluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu