Ekonomi

Altında yükseliş hızlandı, rekor gelebilir

Geçen hafta ABD semalarından gelen kriz hafiflerken, bu kez endişe ve panik Avrupa’ya yayıldı. Deutsche Bank’ın CDS’si yükselirken Deutsche Bank’ın hisseleri yüzde 15’ten fazla değer kaybetti. Euro Stoxx 600 Bank endeksi yüzde 4 kaybetti.

Bu gelişmeler gram altının geçen hafta rekor seviyeler görmesini sağladı. 1233 TL’ye kadar yükselen gram altın yeni haftaya 1.210 TL’den başladı.

AŞAĞIDAKİ YÜKSELİŞ HIZLANDI, ONLAR BAZINDA REKOR GELEBİLİR

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizini beklentilere paralel olarak 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5,00 aralığına yükseltti. Banka son yaptığı artışla politika faizini 2007’den bu yana kaydedilen en yüksek aralığa yükseltti. FED kararıyla altının yükselişinin hızlandığını söyleyen Ekonomist Doç. Batuhan Tufaner, Dr. “Bu yıl ons bazında rekor görmek şaşırtıcı olmaz”terimleri kullandı.

Fed’in politika faizini 2007’den bu yana kaydedilen en yüksek aralığa yükseltti. FED’in faiz kararına ilişkin beklentilerin oldukça karmaşık olduğunu belirten Ekonomist Doç. Batuhan Tufaner, Dr. “Özellikle bankacılık sektöründe yaşanan kriz, fiyatlama algılarını bozan bir gelişme oldu. Bankacılık sektöründeki bilanço dengesizlikleri finansal piyasalarda çalkantıya neden oldu. FED bu süreçte bankaları desteklemek için bazı adımlar attı. Beklentiler dalgalanma gösterse de bunun sonucunda FED faiz oranlarını 25 baz puan artırdı.söz konusu.

“ALTIN ​​HIZLANIYOR”

Altında bankacılık krizinin ardından yükseliş yaşandığını belirten Ekonomist Doç. Batuhan Tufaner, Dr. “FED kararı ile bu yükseliş hızlandı ve güvenli liman olan altına doğru eğilim hızlandı. FED kurunun zirveye yakın olduğu dikkate alındığında mevcut görünüm altını destekliyor. Bu yıl ons bazında bir rekor görmek şaşırtıcı olmaz.”konuştu

İŞTE YENİ ALTIN ​​FİYATLARI

Gram altın 1.210 TL

Çeyrek altın 2.025 TL

Cumhuriyet altını 8.068 TL

Yarım altın 4.049 TL

ONS altını bu haftaya yüzde 0,55 düşüşle 1.990 dolardan başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu