Haber

YSK Başkanı: Yasal düzenleme yapılırsa elektronik seçime geçeceğiz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Türkiye’nin elektronik seçime geçmesinin bir kural olduğunu belirterek, yerel seçimlerden sonra bu konuda çalışacaklarını açıkladı.

Hürriyet’ten Oya Armutçu’ya konuşan Yener, “Bir-iki seçimden sonra muhtemelen önce yurt dışında elektronik oylamaya başlayacağız” dedi. Yener kısaca şunları söyledi:

“Önümüzde hızlı bir yerel seçim var. Elektronik seçim fikrimiz var, yerel seçimden sonra elektronik oylamanın altyapısı nasıl olacak, pilot olarak mı başlayacağız yoksa bir sonraki mecliste hızlı bir şekilde elektronik oylamaya geçebilir miyiz? Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yasal düzenleme yapılması gereken konularda Meclis’teki siyasi parti temsilcilerimizle görüşeceğiz, “Mevzuat yapılırsa elektronik seçimlere geçilecek. 2028 veya sonrası olacak ama bu kaçınılmaz. Tahminim elektronik oylamaya geçilecek. Elektronik oylama bize ekonomik olarak çok para kazandıracak. Elektronik oylamaya geçmek bence kuraldır. Benim kişisel görüşüm bir-iki seçim olsa bile seçimden sonra elektronik oylamaya geçilmesinde fayda var.” (HABER MERKEZİ)

haberzara.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu