Haber

Fidan, kendisine sarılmak isteyen Blinken’in hamlesini reddetti! Olayın perde arkası ortaya çıktı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Yanıp Sönüyor Dün Ankara’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İkili, görüşme öncesi kameraların karşısına geçerken, Bakan Fidan’ın kendisine sarılmaya çalışan ABD’li mevkidaşını ustaca bir manevrayla savuşturması dikkat çekti. Hareket büyük ses getirirken olayın perde arkası da ortaya çıktı. Blinken’in, kendisini karşılamak için bakanlık önüne giden Fidan’ı, telefonda konuştuğu gerekçesiyle uzun süre arabanın önünde beklettiği, Fidan’ın ise bu olaya son vererek tekrar yola döndüğü iddia edildi. bakanlık binası.

KARŞILAMAYA ÜST DÜZEY YETKİLİLER KATILMADI.

Dün Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye tarihinde ilk kez hiçbir üst düzey yetkilinin katılmadığı bir karşılama töreniyle karşılandı. Aprondaki ışıkların açılmadığı karşılamanın ardından Blinken, çeşitli sokaklara asılan pankartlarla da tepki gösterdi.

BLINKEN SARILMAK İSTEDİ AMA…

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gün içerisinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. İkili, toplantı öncesi kamera karşısına geçti. ABD’li bakanın o anlarda gergin olduğu gözlendi. Blinken’in, sarılmak istediği Fidan tarafından ustalıkla engellendiği görüldü.

BLINKEN’DEN DİPLOMATİK CESARET

Bakan Fidan’ın Blinken’e yönelik hamlesi büyük ses getirirken, olayın perde arkası da kısa sürede ortaya çıktı. Gazeteci Hande Fırat’ın Hürriyet’teki haberine göre, Blinken’in aracı Dışişleri Bakanlığı kapısına geldiğinde Hakan Fidan her misafir bakan gibi aşağıya inerek bakanlık kapısının önüne çıktı. Ancak Blinken arabadan inmedi. Telefonla konuşan Blinken araçtan inmeyince; Fidan arkasını dönüp içeri girdi. Diplomatik nezaketsizlik göstererek Blinken’i içeride karşılayan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı’nın kendisini öpme girişimini de reddetti.

ERDOĞAN’IN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Blinken geçtiğimiz günlerde İsrail ziyareti sırasında “ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak buradayım” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlere tepki göstererek, “Bu nasıl bir siyasetçidir, bu nasıl bir yaklaşımdır? Karşınızdakiler ben bölgeye Müslüman olarak yaklaşıyorum derse ne diyeceksiniz?” dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu