Haber

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş Anıtkabir’i ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem Başkanlık Divanı üyeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

TBMM Genel Kurulu’nda 7 Haziran’da yapılan seçimle 30’uncu Meclis Başkanı seçilen Kurtulmuş, TBMM Başkanvekilleri Bekir ile birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek mozoleye geldi. Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca, Celal Adan, Sırrı Süreyya Önder ve diğer Başkanlık Divanı üyeleri.

Kurtulmuş’un Atatürk’ün mozolesine “TBMM Başkanı” yazılı çelengi koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtkabir’e çıkan merdivenlerde hatıra fotoğrafı çektiren Kurtulmuş ve 28’inci Dönem 1’inci Devre Başkanlık Divanı üyeleri, buradan Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, Misak-ı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Milli Mücadelenin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu süreçte TBMM 28. Dönem Lideri ve Başkanlık Divanı olarak huzurlarınızdayız. Kurucu Meclisimizin ruhunu oluşturan bağımsız Türkiye ideali ve emperyalizmle mücadele kararlılığı temel mottolarımız arasındadır. Yetkisini milli iradeden almayan hiçbir gücün karşısında boyun eğmeme kararlılığımızı bir kez daha beyan ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının her alanda güçlü ve etkin bir Türkiye’nin yüzyılı olması için var gücümüzle çalışacağımızı teyit ediyoruz.

Milletimizin ebedi bekası ve devletimizin ebedi bekası temel ilkelerimiz arasındadır. Milletimizin huzur ve refah içinde yaşaması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye kararlı ve kararlıyız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak demokrasi, milli irade ve hukukun üstünlüğü bizim vazgeçilmez unsurlarımızdır. Bağımsızlığımızı tehdit edecek her türlü teşebbüsün karşısında duracak, milli birlik ve beraberlik bilinciyle ülkemizin topyekun kalkınma yolunda inançla yürüyeceğiz. Şahsınızda, yıkıntılardan ayağa kalkmak için emek veren silah arkadaşlarınızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun.”

avanos-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu