Teknoloji

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Strateji Oyunları

Sıra tabanlı taktik oyunları, bir zamanlar PC’lerde en çok tanınan oyunlardan bazılarıydı. Eski popülaritesini bir nebze de olsa kaybeden strateji oyunları, son yıllarda yeniden yükselişe geçiyor. Bu oyunlar ikna edici askeri taktikler ve savaşın simülasyonunu içerir. Bugün tıp eskisi kadar kısıtlayıcı değil. Pek çok değişiklik geçirdi ve ilham verici varyasyonlarla birlikte geliyor. Tüm bunlar, yeni gelenlerin dalmak ve keşfetmek için çok sayıda eğlenceli seçeneğe sahip olmasını sağlar. Yeni başlayanlar için en iyi strateji oyunlarını listeledik.

çılgın efsane

Wildermyth, en az ücretli bağımsız oyunlardan biridir. Bu oyun, hayranların daha önce deneyimledikleri hiçbir şeye benzemeyen bir rol yapma deneyimi sağlamak için hem taktiksel savaşın hem de prosedürel hikaye anlatımının en iyilerini birleştiriyor.

XCOM: Bilinmeyen Düşman

XCOM, birçok kişi tarafından çok zahmetli ve güçlü bir seri olarak kabul edilir. Bu, hikayenin kendisi de eğlenceliyken, çok bunalmış hissetmeden savaşın tadını çıkarmalarına yardımcı olur. Dövüş sistemi özellikle erişilemez değil, ancak oyun hataları önemli ölçüde cezalandırıyor.

Son Fantezi Taktikleri

Final Fantasy Tactics’in hayranlar tarafından şimdiye kadar yapılmış en büyük Final Fantasy yan ürünlerinden biri olduğu söyleniyor. Hikaye ve oynanış, bağımlılık yaratan bir deneyim sunuyor. Job sistemi ve dövüş mekaniğinin karışması biraz zaman alabilir ama bu mekaniklerde ustalaşmak sonsuz tatmin edici bir deneyim sağlayacaktır.

Gears Taktikleri

X-Com’dan ilham alan Gears Tactics çocuk oyuncağı olmasa da çeşitlilik standartlarına göre pek zahmetli değil ve zorluk seviyesi dengeli bir oranda artıyor.

İhlalin içine

Strateji oyunları, bazı kişilerin tam deneyimden zevk almasını engelleyebilecek sıkı çalışma ile ağzına kadar doldurulabilir. Ancak Into the Breach bu can sıkıntısından kurtulmayı başarıyor ve keyifli bir deneyim sunuyor.

Medeniyet 6

Civilization serisi, en popüler sıra tabanlı strateji oyunlarından biridir. Bu varyanta girmek isteyen oyuncular, serinin mevcut bölümlerinden rastgele birini alabilirler. Veya doğrudan en son Civilization 6 oyununu seçebilirler. Hangi oyunu seçerlerse seçsinler, oyunculara asla unutamayacakları bir deneyim sunacak.

Harikalar Çağı: Gezegen Düşüşü

Age of Wonders: Planetfall, Age of Wonders serisinin beşinci oyunudur. Bir Bilim Kurgu ayarına ve hız değişikliği arayan oyuncuların ilgisini çekmesi gereken kolay bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Oyuncu, mevcut altı kümenin ortasından seçim yapabilir. Bu kümelerin her birinin farklı bir oyun stili ve stratejisi vardır. Oyun, karmaşık çeşitlilik ve yaklaşılabilirliğin farklı bir karışımını sunar ve türe güzel bir giriş noktasıdır.

Toplam Savaş: Savaş Çekici 3

En yeni Total War projesi Warhammer 3, serideki tartışmasız şimdiye kadarki en kolay oynanışa sahip ve bu da onu sıra tabanlı stratejiye yeni başlayanlar için eksiksiz bir seçim haline getiriyor. Oyun serideki diğer oyunlardan bağımsız olduğu için strateji oyunlarına giriş yapmak için en uygun seçeneklerden biridir.

Avrupa Evrensel 4

Ortaçağ Avrupası siyasi oyunlarından hoşlanan oyuncular Europa Universalis 4’e aşık olacaklar. Çoğu strateji oyununun stratejisinin iki yönü vardır; kaynak yönetimi ve savaş stratejisi. Ancak Europa Universalis, ortaçağ Avrupa’sında bir krallığı simüle etmeyi amaçlar ve aynı zamanda birçok kavramı da içerir.

yıldızlar

Stellaris uzak bir uzay yolculuğu geleceğinde geçiyor. Oyunculara yıldızlararası bir ortamda bir form ve bir hükümet üzerinde kontrol verilir. Dev bir oyun alanına izin veren ışık hızında yolculuğun keşfinden sonraki bir zamanda gerçekleşir. ‘Kazanmak’ diğer oyunlarda olduğu kadar kesin değildir ve bir oyuncunun Stellaris evreninde ne kadar başarılı olduğunu birçok şey belirleyebilir.

aginajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu