Haber

Siirt’te “Aile Okulu Projesi” ile 5 bin aileye ulaşıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde hayata geçirdiği “Aile Okulu Projesi” kapsamında 5 bin aileye ulaşıldı.

12 Ağustos 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı açılış töreninin ardından proje 81 ilde yaygınlaşarak onbinlerce aileye ulaştı.

Siirt’te eğitici eğitimi alan 5 öğretmenin verdiği eğitimlerden yararlanan yaklaşık 900 öğretmen, proje kapsamında ailelere farklı alanlarda eğitim veriyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin açtığı 314 kursa yaklaşık 5 bin velinin katıldığını söyledi.

Velilerin projeye ilgi gösterdiğini ifade eden Edip, “Aile yapısını olası risklere karşı daha korunaklı hale getirmeyi amaçlayan eğitimler arasında ‘aile iletişim becerileri’, ‘ahlaki gelişim’, ‘olumlu davranış geliştirme’, ‘sosyal duygusal beceriler’ yer alıyor. gelişim’, ‘çatışma ve stres’ yönetimi’, ‘akran ilişkileri’, ‘sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite’, ‘bağımlılık’, ‘teknolojinin bilinçli ve güvenli kullanımı’, ‘ev yönetimi’ ve ‘aile iletişim becerileri’, ‘ çatışma ve stres yönetimi’, ‘teknolojinin bilinçli ve güvenli kullanımı’ farklı başlıklar altında yer alıyor.

Velilere verilen kapsamlı ve farklı eğitimlerle okul-aile işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, kursların yaygınlaştırılacağını kaydetti.

Mehmetçik İlkokulu’nda manevi danışman ve rehber öğretmen olan Emine Bağçeci, yaklaşık 3 aydır verdikleri eğitimin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Proje öncesinde aile eğitimlerinin verildiğini ancak bu kadar kapsamlı olmadığına dikkat çeken Bağçeci, “Daha önceki eğitimler bu kadar organize ve süreç şeklinde değildi. Ahlakın kullanılması gibi birçok konuda eğitimler veriyoruz. ve sosyal gelişim terimlerini kullandı.

Veliler eğitimden memnun

Velilerden Semra Uşaklı ise sistematik olarak katıldığı eğitimlerin faydasını gördüğünü söyledi.

Eğitimin sıcak bir ortamda gerçekleştiğini belirten Uşaklı, “Isınma oyunlarıyla eğitime başladık. Öğretmenlerimizin tavsiyesi ile katıldığımız eğitimlerden çok memnun kaldık. Çok güzel bir sosyal ortam da oluştu. Velilerle birbirimizi daha iyi tanıdık.Teknoloji ve tablet konusunda biraz sıkıntımız vardı.Tam olarak değil ama çok bağımlıydık.Bu durumu eğitimlerle aşmaya başladık.” dedi.

Pınar Geçer, eğitimlere geldikten sonra çocuğunun teknoloji bağımlılığına çözüm bulma fırsatı bulduklarını da belirtti.

Geçiyor, “Çocuğumun tablete ilgisi hep vardı. Öğretmenlerimizin yönlendirmeleri sayesinde zeka oyunları sayesinde tablet bağımlılığından kurtulduk. Herkesin bu eğitimlere katılmasını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu