Haber

Akşehir’de hedef 100 bin nüfus

Konya’nın Akşehir ilçesinde kurulan ‘Akşehir Birlik Platformu’, Akşehir nüfusunun 31 Aralık 2022 tarihine kadar 100 bine çıkarılması için çalışmalara başladı.

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, tüm resmi kurumlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve tüm Akşehirliler adına siyaset üstü bir platform olarak kurulan Akşehir Birlik; ortak akılla ilgili sorunlar. Platform’, ilk hedeflerinin Akşehir’in nüfusunu 100 bine çıkarmak ve il olması için gerekli kuralları yerine getirmek olduğunu belirtti.

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, hükümetin il ile ilgili şu an için herhangi bir çalışmasının olmadığını ancak yaparsa 100 bin nüfus kriteri olacağı yönünde bir duyum olduğunu belirtti. Burayı ikinci adresi olarak gösteren veya Akşehir’deki ikamet adresini önemsemeyen herkesin bir an önce kayıtlarının alınmasını istedi. Akşehir Birlik Platformu’nun bu çalışmaları birlik ve beraberlik içinde siyaset üstü bir şekilde yürüteceğini kaydeden Başkan Akkaya, nüfusun 100 binin üzerine çıkarılmasının il olma kriteri dışında birçok avantajı da beraberinde getireceğini belirtti.

Başkan Akkaya, “Hepimizin ortak noktası Akşehir’in nüfusunun 100 bin olması ve il olması bakımından bu kriterin üzerinde olması. Nasreddin Hoca’nın torunu Akşehir halkının eminim ki Her konuda başarılı olan 100 bin kriteri için gerekli sayıyı kısa sürede oluşturabilecektir.”

“Bazı hizmetlerin alınması için 100 bin nüfus kriter”

Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel yaptığı konuşmada, bu çalışmanın aslında yasal bir zorunluluk olduğunun altını çizerek, “Kişilerin ikamet ettikleri yerde ikamet ettiklerini bildirmeleri gerekiyor. Burada yapılmaya çalışılan şey kayıt altına almak. 100 bin nüfus bazı hizmetleri alabilmek için bir kriter.” .

Akşehir Birlik Platformu ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan konuyla ilgili sunum yaptı. Kalkan Akşehir’in asırlık hayalinin il olmak olduğuna dikkat çekerek, platform olarak “Mutlaka Akşehir”, “Bir Hayalimiz Var”, “İlk hedef 100 Bin” gibi sloganlarla çalışmalara başladıklarını belirtti.

Ender Kalkan, “Birinci hedefimiz Akşehir’in 100 binin altında olan nüfusunu 100 bine tamamlamak. Akşehir’de ama farklı yerlerde oturan hemşerilerimizin ikametlerini acilen Akşehir’e taşımak. dışında ve ikamet adresi Akşehir’de bulunanların, Akşehir’de çalışıp ikametgahı dışarıda olanların, Memur ve işçi, Akşehir’de ikamet eden öğrenciler ve yurtdışında öğrenim gören Akşehirli öğrencilerin ikametgahlarının Akşehir’e taşınmasına yönelik çalışmalarımız çerçevesinde,” dedi.

Akşehir’de ikamet eden öğrencilere ulaşım, yemek ve haberleşme konusunda kolaylık sağlayacaklarını belirten Kalkan, Türk Telekom taşınabilir tarifeleri ile Akşehir’e kayıt yaptıran öğrenciler için güzel tarifeler oluşturulduğunu söyledi.

31 Aralık 2022’ye kadar 100 bin nüfus ilk hedefine ulaşıldığında İller Bankası’ndan alınan pay artacak, milletvekili seçilecek üye sayısı artacak, bazı kurumlarda norm kadro sayısı artacak , Emniyet Müdürlüğü’ndeki personel sayısı artacak, Akşehir Devlet Hastanesi’ndeki doktor sayısı artacak, Akşehir’de kadın sığınma evi açılabileceğini ve güzel bir güzel sanatlar lisesi açılabileceğini kaydeden Platform Lideri Kalkan, “Ben Akşehirlilerin bir asırlık hayali olan şehir olma yolundaki en büyük kriteri olan 100 bin nüfus kriterinin tüm Akşehirlilerin katılımıyla 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanacağına eminim.” – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu