Ekonomi

Rusya Nisan ayında dijital rubleyi test etmeye başlayacak

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, Rusya Merkez Bankası dijital para biriminin (CBDC) dijital rublenin pilot aşamasına hazır olduğunu ve testlerin Nisan ayında başlayacağını duyurdu.

Skorobogatova, bir fintech konferansında pilotun eşler arası transferler ve perakende satın alımlar için başlatılacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Rus haber ajansı TASS, şunları söyledi: “Uygulama sınırlı sayıda gerçek kişi ve gerçek operasyonlarla ilerleyecek ve 13 banka ile gerçekleşecek.”sözlerini kullandı.

Rusya Merkez Bankası, dijital rubleyi seçilen müşteri kümeleriyle pilot olarak kullanacak ve projenin yol haritasına ve genişleme politikasına uygulamadan sonra karar verecek.

Rusya Merkez Bankası, Ekim 2020’de bir danışma belgesi yayınlayarak ve bir CBDC projesi önererek dijital ruble ile ilk adımını attı. Banka, önerilen projenin hem Amerikan DolarıRusya’ya olan bağımlılığını azaltmaya yardımcı olabileceğini ve Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya yönelik yaptırımların etkisini hafifletebileceğini belirtti.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlandı.

dikmenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu