Haber

Dışişleri Bakanı olarak Hakan Fidan atandı.

Dışişleri Bakanlığı’nda daire teslimi

ANKARA – Dışişleri Bakanlığı’na atanan Hakan Fidan, dönem devir teslim töreniyle görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı görevinden Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, devir teslim töreniyle görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı. Etap devir teslim töreninin ardından basın açıklaması yapan Çavuşoğlu, Bakan Fidan’a başarılar dileyerek, “Devlet devri devlette devamlılığın göstergesidir, devlette bayrak yarışıdır. Ben de bu bayrak yarışına şanımızı temsilen katılmak istedim. devletimiz ve milletimiz Önce Yüce Allah’ın izniyle sonra Dışişleri Bakanı olarak milletimizin verdiği yetki ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bayramı ile o bayrağı devralma şerefine nail olduğumuz bir gerçektir. Nerede Türk varsa devlet vardır, nerede devlet varsa diplomasi vardır.Görevi devraldığım ilk konuşmamda da söylediğim gibi bu temel geleneğe güvenmenin ve Türk diplomatlarla çalışmanın güvenini kazandım. Bu aynı zamanda büyük bir sorumluluktu.8 yıldır taşıdığım bayrağı maaşlı kardeşim Hakan Fidan’a devrediyorum.En hassas konularda,en zorlarda,devletimizin ve milletimizin bekasına hep birlikte sahip çıkıyoruz. coğrafyalar. Her zaman bakanımızın ve bakanımızın emrinde olacağım” dedi.

Törende bir konuşma yapan Bakan Fidan, “13. görevimden sonra tam sorumluluk gerektiren Dışişleri Bakanlığı’na atanmam nedeniyle, Sayın Cumhurbaşkanıma, bana göstermiş olduğu inanç ve takdir için şükranlarımı sunuyorum. MİT’te bir yıllık ve ağır görevdir. Bu görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devralmaktır.”

Bakan Çavuşoğlu ile arkadaşlığının üniversite günlerine dayandığına değinen Fidan, “Yıllar sonra MİT Başkanlığı’na atandım ve MİT Başkanlığı’na atandım. Bu süreçte birlikte kritik ve ağır görevler ifa ettik. büyük bir uyum ve inanç içinde.O bir devlet adamıdır, bir siyasetçidir ve en değerli insandır.Benim için yine değerli bir konu, birçok üyesini isim olarak tanıdığım, birlikte çalıştığım dışişleri bakanlığımızın sorumluluğunu üstlenmektir. 2003 yılında TİKA Başkanlığı’na atanmamla başlayan ve tüm dünyada fedakarlıklarına bizzat şahit olduğum son 20 yılda çok yakın bir şekilde çalışan, 500. kuruluş yıl dönümünde aranızda olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Üçüncü yabancı yabancı teşkilatımız Bu görevim sırasında, seçilmiş Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve maliyeti doğrultusunda, milletimizin büyük takdirini kazanarak, devletimizin ve milletimizin bütünlüğü, güvenliği ve refahı için elimden gelen her şeyi yaptım. temsil edildi. çaba göstereceğim Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığını ve milletimizin iradesinin egemenliğini temel alan milli dış politika vizyonumuzu ileriye taşımaya devam edeceğim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu