Haber

Okan Buruk, TFF Süper Kupa maçı tarihini doğru bulmuyor

– Okan Buruk: “Süper Kupa tarihini doğru bulmuyorum”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk:

“Kazanmaya devam etmek istiyoruz”

“Sonuçlarımızın daha iyi olması gerekiyor”

İSTANBUL – Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, F.Bahçe ile Suudi Arabistan arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçı için doğru tarihi bulamadığını söyledi. Buruk, kazanarak yola devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Trendyol, Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray’ın evinde karşılaştığı Beşiktaş’ı 2-1’lik skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Dünyada yaşadığımız süreçte hepimizin zaman zaman gözyaşlarıyla izlediği sahneler birçok insan için acı vericidir. Dünyaya barış diliyorum. Bir an önce kurulacak. Taraftarlarımız maç öncesi mükemmel bir hazırlık yaptı. Kadromuzla birlikte yaptıkları organizasyon güzeldi. Taraftarlarımıza hem bunun için hem de verdikleri destek için teşekkür ediyorum. İlk 30 Dakikalar bizim avantajımızla geçti, rakip oyuncu sayısı 10’a düşene kadar. 10 oyuncu kaldıktan sonra bir takım kendi oyununun altına düştü. 10 oyuncu kaldıktan sonra bir takım kendi oyununun üstüne çıktı. İkinci yarıya başlamadık. çok iyi.Chamberlain değişikliği rakibimizi çok etkiledi.Çok fazla şut çektik.Kaleye çok yakın oynadık.Galatasaray’ın kaleye bu kadar yakın oynarken maçı daha net bir skorla bitirmesi gerekiyordu. Rakibimizin pozisyonları net. 2 şut attı, 1’i gol oldu. Rakibimizi 10 kişi kaldıktan sonra gösterdiği çabadan dolayı tebrik ediyorum. Teknik Direktör Burak ve ekibi, 10 oyuncuya düştükten sonra devre ortasında yaptıkları değişikliklerle bize olumlu yanıt verdi. Bitirişimizin daha iyi olması gerekiyor. Galatasaray kadrosunun kaliteli oyuncularının rakip kaleye gittiklerinde daha fazla gol atabilmeleri gerekiyordu. “Maç boyunca beni rahatsız eden şey bu oldu” dedi.

“Icardi topuğunda ağrı hissetti”

Maç sonunda sakatlanan Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin durumu hakkında bilgi veren Buruk, “Mauro Icardi ceza sahası içinde ayağından vuruldu. Hatta bize faul çalındı. Topuğunda ağrı oluştu. Daha sonra bandajını çıkardı. Maçın devam edeceğini söyledi. Daha sonra ağrısı arttı. “Maç sonunda koşamadı. Yarın sabah kendisine MR çekilecek. O zaman net bir şekilde göreceğiz” dedi.

“Süper Kupa tarihini doğru bulmuyorum”

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, F.Bahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçının yeri hatırlatıldığında, “Süper Kupa’nın yeri bence tartışılır. Kulüplerin ne düşündüğü de önemli, belki olur” dedi. kulüplere ciddi gelir sağlıyor. Birçok ülke bunu yapıyor. İspanya da yapıyor. Yanlış bir zaman. Tekrar vurgulamak istiyorum, zaman var. Avrupa’da oynuyoruz, ligde yavaş oynuyoruz. Oyuncuların tatil yapmasına sadece bir hafta kalmıştı. Zaten 24 Aralık’ta derbi var. 6 gün sonra maç ertelendiğinde bu oyunculara tatil yapmamalarını söylüyoruz. Bu dünyada büyük bir sorun. , ulusal maçlar, “Avrupa’da çok sayıda maç var. Bu oyuncuların insan olduğunu unutuyoruz. Bu oyuncuların da dinlemesi gerekiyor. Belki ailesi ve sevdikleriyle tanışacaktır. Tarih kadar gerçek bulmuyorum. Bir başka açıdan da saygı duyuyorum. Elbette gidip oynayacağız” dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Salı günü RAMS Park’ta oynayacakları Bayern Münih maçı için Okan Buruk, “Rakibimizi analiz edeceğiz. Buna göre rakibimize karşı planımızı oluşturacağız. Bizim de çalışma şansımız yok” dedi. Çok. Yarın sabah idman yapacağız. Ertesi gün taktik idmanımız olacak. “Önemli olan oyuncularımı dinlendirmek. Maçla ilgili karar vereceğiz” dedi.

“Hakem her iki kritik pozisyonda da doğru kararı verdi”

Derbi hakemi Halil Umut Meler’in yönetimi hakkındaki soru üzerine Buruk, “Genel olarak durumları izleyemedim. İzledikten sonra daha iyi bilgi verebilirim. Kulüpten izlediğim şey kırmızı kartın çıkmasıydı. Mert’in eline dokundu, penaltıda net bir el vardı. İki kritik pozisyon vardı. “Bunun doğru olduğunu ekranda gördüm. Maçın genel durumunu izledikten sonra göreceğim” dedi.

“Kazanmaya devam etmek istiyoruz”

Kazanarak yola devam etmek istediklerini belirten Okan Buruk, “Bu 5. derbi. Bizim asıl hedefimiz her maçı kazanmak. Bu yıl ligin üst kademelerinde şu ana kadar daha az hata yapıldığını görüyoruz. Özellikle F.Bahçe de kazanmaya devam etti ve 8 maçlık bir galibiyetimiz var.” “Kazandığımız gerçeği, rekabetin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Bu yüzden her zaman kazanmak zorundayız. Her maçı kazanmak için çıkıyoruz” dedi.

Faslı futbolcu Hakim Ziyech’in durumuna ilişkin Buruk, “Yarın sabah bizimle idmanlara başlayacak. Her şey yolunda giderse bir sonraki maçın kadrosunda yer alacak oyunculardan biri.”

hayrathaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu