Ekonomi

Manisa’da suyu en ucuz kullanan büyükşehirler arasında MASKİ ilk sırada yer alacak.

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, 2020 yılında ortalama 2,97 TL ile MASKİ’nin en ucuz su sağlayan kurum olduğunu, 2022 yılında ise Manisa’nın ortalama 6,92 TL ile suyu en ucuz kullanan büyükşehirler arasında yer aldığını belirtti. bunun altını çizdi. Su fiyatlarını ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine göre belirlediklerini belirten Aslay, 2023 yılında Manisa’nın suyu en ucuz kullanan büyükşehirler arasında ilk sırada yer alacağını bildirdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 2023 1. Olağan Genel Kurulu’nun ikinci toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurul’da gündem maddeleri görüşülmeden önce MASKİ Genel Müdürü Burak Aslan bir sunum yaptı. Aslan yaptığı sunumda, Tarım ve Orman Bakanlığı Su İdaresi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bilgilere göre il genelinde ortalama su birim fiyatlarına göre İdarenin tespitini Meclis üyeleriyle paylaştı.

Manisa’da 1 metreküp suyun ortalama maliyeti 6,92 TL

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün raporuna ilişkin açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “30 Büyükşehir Belediyesi arasında köy, belde ve ilçe merkezlerinde ortalama su birim fiyatları 2,97 TL. 2020 yılında Manisa suyu en ucuz tüketen il. 16 milyon metreküp suyu 3 TL’den 780 kırsal mahalleye verdik. 8.5 milyon metreküp suyu eski beldelere 6.44 TL’ye verdik. İlçe merkezlerindeki mahallelere 41.5 milyon metreküp su zaten cami ve mezarlıklarda bedava su var Şebekeye verdiğimiz su 2022’de 67 milyon metreküp Manisa’da 1 metreküp suyun ortalama maliyeti 6.92 TL olarak tahakkuk ettiğimiz fiyata göre.Manisa’nın demografik yapısına baktığınız zaman köy ve kasabalarda yaşıyor.Yani suyun üçte biri köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşlar tarafından tüketiliyor.Bu nedenle ortalama su fiyatı da etkilenen Aynı zamanda sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine göre ilçelerimizde 3 farklı seviyede yani 3 farklı fiyattan su temin ediyoruz. Bu nedenle ortalamaya baktığımızda nüfus dağılımına göre Manisa en ucuz su tüketen illerin ortasında yer alıyor.”

buyukorhan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu