İş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücreti seçimden sonra gözden geçireceğiz

AK Parti’nin “Büyük İstanbul Buluşması” Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

– İstanbul’da doğduk, İstanbul’da büyüdük. İstanbul belediye başkanıydık. Başkanlığı yaptık. Bu yollarda birlikte yürüdük” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

– Ne muhteşem bir ihtişam. Yollar bir başka zengindir. İstanbul bugün ağlıyor. 14 Mayıs’ta birini emekli edeceğiz. Dün Maltepe’deydiler. Resmi rakam 1 milyon 700 bin. İstanbul yapar mı? İstanbul sandıkları patlatacak mı?

– Bu şehrin her insanını ayrı ayrı selamlıyorum. İstanbul’u sevmezsek aşk ne anlar? İstanbul Türkiye’dir. İstanbul aynı zamanda Türkiye’nin yüreğini aşan büyük insan zenginliğinin de adıdır. Bütün dünya önümüze serilse ve bize yer ile gök arasında nerede yaşamak istersin diye sorulsa, vereceğimiz cevap her zaman İstanbul olur.

-Kardeşlerim, Atatürk Havalimanı daha önceki seyahatlerimizi yapacağımız bir yer değil. Ülkemizin havacılık alanındaki teknoloji alanının başladığı ve tek parti CHP’nin bitirdiği yerdir. Bu ülkede dikilitaş ağaçları yok. Onun için milletim 14 Mayıs’ta sandıkta gereken cevabı verecektir. Vatanımızı bölmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle birlikte gezen Kılıçdaroğlu’nun bu ülkeyi bölmesine izin vermeyeceğiz.

– Neden mitingini burada yapamadın? Çünkü bu iş farklı. Onların kabuslarını asla bitirmeyeceğiz. Gürleyen sandıklara mı gidiyoruz? Sana inanıyorum. Sen İstanbul’sun. İstanbul evet derse bu iş biter. İstanbul birini emekli edeceğiz derse bu iş biter. Bugüne kadar milletimizle birlikte yol yürüdük.

“Tamam dersen bu iş biter”

– Avrupa’da gazeteler, dergiler var ve şimdi izliyorlar. Atatürk Havalimanı’nda neler oluyor? Öyle bir ses verin ki, 14 Mayıs sandık sonucunu müjdelesin.

-Seninle bu yolu yürüyeceğiz. Bu seçim döneminde gittiğimiz her şehirde, havaalanından miting meydanına attığımız her adımda milletimizin sevgisine ve coşkusuna şahit olduk. Heyecan harikaydı. Hepsi kararını verdi. Bu tablo bize 21 yıldır başbakan ve cumhurbaşkanı olarak hizmet ettiğimiz milletimizle aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

“Bugün İstanbul hepsinden güzel”

-İstanbul bugün kendi evlatlarını, hizmetlilerini çok iyi tanıdığı için kendisine en çok yakışanı biliyor. Bu kardeşinizi belediye başkanı yaptığınızda İstanbul’un hali neydi? Çöp, çamur çukuru. İstanbul’u susuzluktan, çöp dağlarından kurtardık mı? Kemal Bey bunların hesabını nasıl vereceksiniz? Geçmişiniz bozuk. Onları spor tesisleri ile donattık. Bunu milletimize anlatacaksınız.

– Bugün, bu muazzam iklimde, sizinle biraz konuşmak istiyorum. İBB başkanlığımızdan bu yana yapamayacağımızı söylemiyoruz. Söylediğimiz her şeyi yapıyoruz. Ülkemize getirdiğimiz her binaya takoz koyuyorlar. Milletimize verdiğimiz her şeye iftira attılar. Bu iktidar dünyanın en gerçek işini yapsa yine karşı çıkarız diyorlar. Biz her zaman milletimize sözümüzü söyleriz. Rekabetimizi işimiz ve hizmetimiz için, muhalefete karşı değil, kendimize yapıyoruz.

– Yine de herkes yolda gelirken zorlanıyor. Atatürk Havalimanı yetmez. 14 Mayıs’ta bu çalışmayı bitireceğiz.

“Küresel tefecilerden borç istemiyoruz”

– Türkiye 6 Şubat’ta depremle karşılaştı. Çok insanımızı kaybettik. 3 ayda yıkıntıları kaldırdık. Yeni konutların inşaatına başladık. 100 bin konteynerlik heyet bitti. Temeli atılan konut sayısı ise 59 bine ulaştı.

– Son aylarda deprem yaralarının sarılmasına ve yıkılan yerlerin restore edilmesine öncelik verdik. Depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doların üzerindedir. Küresel tefecilerden kredi istemiyoruz.

– Küresel tefecilerden borç dilenmeden, tüm bu sorunların analizi için gerekli kaynağı kendi kaynaklarımızda arıyoruz. Londra’dan 300 milyar dolar alacaktı. Avucunu yalarsın. Senin gibi tefecilere borç vermezler. Kime borç vereceklerini biliyorlar.

– Dünya faiz oranlarını yükseltirken biz düşüyoruz. Yatırımcıların gelmesini istiyoruz. Yatırım arttıkça istihdam da artıyor.

Eğitimi, sağlığı, adaleti, güvenliği yükselteceğiz dedik. Altyapı eksikliklerimizi her alanda gidermeye devam ettik.

“Emekliliklerle ilgili düzenlemeyi seçimden hemen sonra yapacağız”

– 66 lira olan emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkardık. Emekli maaşlarını seçimden hemen sonra ayarlayacağız. Gelişmelere bağlı olarak taban fiyat rakamını da gözden geçireceğiz. Bakanımızın şu anda sendikalarla yürüttüğü görüşmelerin sonuçlarını Salı günü açıklayacağım. Çalışanlarımız da bundan sonraki döneme farklı girecek.

– TOKİ’nin başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde deprem bölgesinde başlattığı projeler tamamlandıkça konut fiyatlarındaki şişkinlik azalacak.

– Türkiye’de yönetim değişikliğiyle manşetlere çıkanlar, kendilerini milliyetçi pazarlayıp LGBTİ’leri aynı safta buluşturanlardır. AK Parti hiçbir zaman LGBT olmadı. Ailenin kutsallığına inanıyoruz. Bu LGBT’leri sandığa gömmeye hazır mıyız? Bunlar talimatı Kandil’den alıyor. Kapalı kapılar ardında buluşurlar. Türkiye’nin yönetimine talip olmak için kurulan tablonun geldiği noktayı eminim acıyarak izliyorlardır.

Hizmetlerimize bu yolda devam edeceğiz.

– Parlak bir gelecekleri yok. Bu masada her türlü oyun var. Önümüzdeki hafta pazar günü milletim onlara en büyük oyunu oynayacak. Bu tabloda milliyet yoktur. Oyunun yaratıcıları çok iyi. 14 Mayıs’taki sorun parti değil, bu aday sorunu. Bu yüzden gece gündüz çalışıyoruz. Her fırsatta gençlerimizle birlikte merkeze geldiğimiz için onların ne istediğini ve ne beklediğini çok iyi biliyoruz. Bu ülkedeki hiçbir gencimiz gelecek korkusu çekmez.

– Aile ve Gençlik Bankası ile sadece eşi ve çocuğu ile yaşayan kadınlarımızın emekliliğine esas olmayacağız. Hiçbir ailenin gelir düzeyinin belli bir rakamın altına düşmemesini sağlayacağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlere burs vereceğiz. Üniversiteye giren her öğrenciye ÖTV’siz cep telefonu ve bilgisayar verildiğini kabul edeceğiz. Kendilerini geliştirmek için atacakları her adımda yanlarında olacağız. Aslında bu liste daha uzun. Gelecek kaygısı olmayan Türk Yüzyılını birlikte inşa edelim.

-Çalışmalarıyla, hizmetleriyle, yatırımlarıyla konuşan bir gücüz. Son 21 yılda sadece kamu yatırımlarıyla 812 milyar liralık kaynağı İstanbul’un hizmetine sunduk. İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da belediyenizde Kemal Bey ne yaptı?

– 300 bin konut için başlattığımız kampanyaya yoğun ilgi var. İstanbul’u en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu