Haber

KKTC 40 yaşında… Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı’nda resmi tören düzenlendi

Haber: TAMER ARDA ERŞİN / Kamera: DURSUN ALKAYA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 40. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor. KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümü dolayısıyla Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, anma özel defterine şunları yazdı: “Bugün vatan dediğimiz bu topraklarda, anavatanımız Türkiye’nin ve kahraman Türk ordusunun himayesinde, haklı ve kutsal mücadelemizi sürdürürken, özgür ve egemen olarak yaşarken, ilkeleriniz ve reformlar mücadele yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bu sonsuza kadar böyle olacaktır.” ” o yazdı.

KKTC’nin kuruluşunun 40. yılı törenlerle kutlanıyor. KKTC’nin kuruluş yıldönümünde Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Cumhuriyet Meclisi Lideri Güçlü Töre katıldı. Türkiye’den; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın da katıldığı törende Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da hazır bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.

TATAR: NE OLURSA OLSUN VATAN, TÜRKİYE GARANTİSİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Atatürk Anıtı’ndaki özel anı defterine şunları yazdı:

“En büyük eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti, mazlum ve mazlum milletlere ilham ve güç vermiş, en zor ve en karanlık günlerinde Kıbrıs Türk halkının mücadele yolunu aydınlatmıştır. Anavatanımız Türkiye, yanında olmuştur. Mücadelemizin her aşamasında yanımızda olup yardım ve desteğini esirgememiştir, bunları unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Bugün 40’ıncı yılını kutladığımız KKTC, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünün, bağımsızlığının ve egemenliğinin en büyük vaadi ve kanıtıdır. Halkımızın büyük mücadelesi ve fedakarlığı, aziz şehitlerimizin canları, gazilerimizin teri ve kanı, anavatanımız Türkiye’nin büyük ve unutulmaz katkıları KKTC’nin temellerindedir. Bugün vatanımız dediğimiz bu topraklarda, vatanımız Türkiye’nin ve kahraman Türk ordusunun himayesinde, haklı ve kutsal mücadelemizi sürdürürken, hür ve egemen olarak yaşarken, sizin ilke ve inkılâplarınız mücadele yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Sonsuza kadar böyle olacak.

Bugün, KKTC’nin kuruluşunun 40. yılında manevi varlığınıza bir kez daha söz veriyoruz; Değeri ne olursa olsun, vatanımız Türkiye’nin garantörü Türk askerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Dünya üzerimize gelse de devletimizi, özgürlüğümüzü, egemenliğimizi ayaklar altına almayacağız. İyi uykular, ruhunuz huzur içinde olsun. Türk milleti size minnettardır.”

YILMAZ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN, BUGÜN OLDUĞU GELECEKTE DE KIBRISLI TÜRK KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMA KARARLILIĞINI TEYİT EDİYORUZ.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, not defterine şunları yazdı: “Kıbrıs Türk halkının büyük mücadelesinin en değerli eseri olan KKTC’nin 40’ıncı yıl dönümünü büyük bir mutlulukla kutluyoruz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ şiarı KKTC’yi 40 yıl önce kurmuş ve egemenliğini ilan etmiştir.” “Yakın zamanda 100’üncü yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugün olduğu gibi gelecekte de güç ve fikir birliğiyle Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olma kararlılığını bir kez daha teyit ediyor, aziz anınızı saygıyla anıyoruz.” yazdı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak şunları söyledi:

“Varlığından güç aldığı aziz Türk milletine ömrünü adamış, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 40’ıncı yılında karşınızdayız. Büyük bir coşku ve gururla kutladığımız KKTC, özgürlüğünü korumak için haksızlığa ve zulme karşı eşsiz bir çaba gösteren Kıbrıs Türk milleti, özgür ve bağımsız devletini kurarak büyük çabalarını tüm dünyaya haykırmıştır. Güçlerimiz olarak, KKTC’nin güvenliğinin sağlanması ve mücahid Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerinin korunması için üzerimize düşen görevi her koşulda yerine getirmeye kararlıyız. Emek veren, hayatta olan kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhun huzur içinde yatsın.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu