Haber

Hyundai Ioniq 5 N Sahte Motor Sesi ve Vites Değiştirme Hissi Sunacak

Otomotiv endüstrisi giderek elektrikli arabalara kayarken, motor sesleri ve vites değiştirme heyecanı kaybolma riskiyle karşı karşıya. Ancak hyundai , son elektrikli modelinde de bu heyecanı sürdürmek istiyor. Özel sürüm Hyundai Ioniq 5 N, “sahte” bir motor sesine ve vites değiştirme hissine sahip olacak.

Hyundai, Ioniq 5 N ile vites geçişlerini simüle edecek

Hyundai, Ioniq 5 N’ye ilginç bir özellik yerleştirmiş. Benzinli motor ve egzoz sesini taklit etmesi için arabanın içine ve dışına 10 adet hoparlör yerleştirmiş. N Active Sound+ adı verilen bu özellik, benzinli motor sesini elektrikli otomobile taşıyor.

Klasik içten yanmalı motor sesine ek olarak başka seçenekler de olacak. Hyundai’nin açıklamasına göre, savaş uçaklarından esinlenilen “Supersonic” teması da dahil olmak üzere, sürücüler için eğlenceli motor sesi seçenekleri sunulacak.

43223432

Motor sesinin yanı sıra gazla çalışan bir arabanın vites geçişleri de simüle edilecek. Ioniq 5 N, tek vitesli şanzımana sahip elektrikli araçların aksine, araç hızlanırken vites değiştirme hissini taklit eden bir konfigürasyona sahip olacak.

Hyundai Ioniq 5 N’nin genel olarak performans açısından da etkileyici olduğunu belirtmek gerekiyor. N Grin Boost aktif haldeyken 478 kW / 650 PS güç üretiyor. 21.000 parçayı dönüştürebilen otomobil, aynı zamanda akü, motor yağı ve akü soğutucusu ile gelişmiş termal yönetim sistemini de bünyesinde barındırıyor.

Benzer bir saldırı daha önce Toyota tarafından yapılmıştı. Geçen ay alınan bir patente göre Toyota, kendisini “sahte debriyaj” gibi hissedecek. Bu, manuel şanzımanlı arabaları kullanmayı seven sürücülere hitap edecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Araba

erbaa-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu