Ekonomi

Bin 100 kiloluk dana otomobil fiyatına satışta

100 kiloluk bin dana otomobil fiyatına satışta

Buzağının sahibi Zafer Bozkurt:

“Bu hayvanın güzelliği Kars’ın bolluğundan ve bereketinden geliyor”

ANKARA – Kurban Bayramı’na az bir süre kala hayvan pazarlarında teşhir edilen küçük ve büyükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. Ankara Gölbaşı’nda kurulan kurban pazarının en büyük hayvanı olan dana, pazarın gözbebeği oldu.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Oğulbey Mahallesi’nde kurulan kurban pazarının gözdesi montofon buzağı oldu. 1.100 kiloluk gövdesiyle pazarın gözdesi haline gelen buzağının sahibi Zafer Bozkurt, bir tonun üzerindeki buzağı için 170 bin lira fiyat belirledi.

22 yıldır baba mesleği olan hayvancılıkla uğraşan ve Kars’ın Akyaka ilçesinden gelen Zafer Öztürk, “Bu hayvanın güzelliği Kars’ın bolluğundan geliyor. Yaylası, çimeni, arpası bol. Kars’ın yöresi bol ve keyiflidir.Karımızın havası ve suyu güzeldir.Her şeyi meşhurdur.Hayvanım iki buçuk yaşında montofon cinsidir ve tonlarca 100 kilodur.Paneli bir mülktür. Ezilmiş arpa ile beslendi. Özenle şımarttığımız bir hayvan. Aynı zamanda pazarın da elması. Fiyatı şu an 170 bin lira. “Ama biz müşterilerimize kolaylık sağlamak adettendir. Sonuçta pazarlık sünnettir. Bu benim ilk kaydım değil. Daha önce rekor kıran bir büyükbaş hayvanım vardı ama getirmemiştim. Memleketimdeki departmana verdik. O hayvan 1260 kilo” dedi.

25 hayvanla pazara gittiğini belirten Bozkurt, “Hayvanlarımdan 18’ini sattım. Şu anda 7 tane kaldı. Bu sene satışlarımız iyi. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Alım gücümüz iyi. yeter, çok şükür.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu