İş

GSOMEM ve KDV Enerji, Yeşil Dönüşümde Enerji Verimliliği Toplantısı Gerçekleştirdi

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSOMEM) ve KDV Gücü işbirliğinde “Yeşil Dönüşümde Enerji Verimliliği” konulu toplantı gerçekleştirildi.

GSOMEM’de gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara Ülkemizde ve Dünyada Enerji Verimliliği, Yeşil Sanayi Destek Programı, Yeşil Anlaşma Süreci ve Enerji Verimliliği Proje Uygulamaları konularında bilgiler verildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, KDV Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökay Çomoğlu, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, KDV Enerji Kıdemli Satış Mühendisi İbrahim Çelik, KDV Enerji Proje Satış Mühendisi Merve Karakuş, KDV Enerji Proje-Taahhüt Sorumlusu Eray İkan, GSOMEM Müdürü ve Sınai Kalkınma Üssü Koordinatörü İbrahim Çalı, firma ve kurum temsilcileri katıldı.

“Daha iyi bir gelecek için yeniliklere uyum sağlamak zorundayız”

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSOMEM Yönetim Kurulu Lideri Ali Can Koçak, sürdürülebilir sanayi ve ihracat için yeşil üretim ve dijitalleşme ekseninde yeni bir ticaret döngüsüne hazır olunması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği’ne (AB) ihracat yapan veya ihracat yapacak işletmelerin sınırda karbon düzenlemesine hazır olmasının şart olduğunu kaydeden Koçak, “Daha iyi bir gelecek için günümüz koşullarının getirdiği yeniliklere uyum sağlamamız gerekiyor. bu kuralların yerine getirilmesi, gereksiz enerji tüketiminin önlenmesi, maliyetlerin azaltılması, Doğanın korunması ve enerjinin verimli kullanılması ülkelerin hem ekonomik kalkınması hem de sosyal refahı açısından büyük değer taşımaktadır.Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi olarak firmalarımızı bu doğrultuda bilgilendirmekteyiz. Yeşil Düzen kriterleri kapsamında belirlenen yeni stratejilerle Model Fabrikamızda dijitalleşme ve yalın üretim teknikleri konusunda firmalarımıza danışmanlık hizmeti veriyoruz.” dedi.

GSOMEM’in uluslararası standartlarda karbon ayak izi hesaplamaları konusunda işletmelere danışmanlık hizmeti verdiğini belirten Koçak, “Bugüne kadar 30 firmanın karbon ayak izini ölçerek yol haritalarını belirledik ve şimdiden 14 yeni firma ile protokol imzaladık. karbon ayak izi ölçümlerine ve yeşil üretime geçişleri.” “Başladık. Ticaretin gidişatının değiştiği günümüz dünyasında, tüm işletmelerimizin karbon ayak izini ölçtürmek ve bir adım daha ileri gitmelerine katkıda bulunmak için GSOMEM’e gelmelerini bekliyoruz.”

“Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında güneş enerjisi yatırımları geliyor”

Toplantıda yaptığı konuşmada yenilenebilir enerji kaynaklarının ve bu kaynakların kullanımının önemine vurgu yapan KDV Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökay Çomoğlu, “Güneş enerjisi yatırımları, yenilenebilir enerji kaynaklarının başında geliyor. Güneş enerjisi, daha az maliyet ve daha fazla rekabet gücü anlamına geliyor.” Bu nedenle enerji maliyetlerini düşürmek için şirketlerin her zamankinden daha fazla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi ve bu noktaya odaklanması gerekmektedir.Unutulmamalıdır ki yenilenebilir enerji kaynaklarını diğerlerinden ayıran en değerli özelliği; Sürdürülebilir ve temizdirler.VAT Power olarak Gaziantep’te bulunmaktan çok mutluyuz.Gaziantep bizim için çok değerli bir şehir.Gaziantep’in değerli kurumlarından biri olanGaziantep Sanayi Odası ile daha önce de iş birliği yapmıştık.Devam ettik. anketler, güç verimliliği çalışmaları, dijital dönüşüm ve güç yönetimi konularında birlikte çalışmayı, şirketlerimizi geleceğin koşullarına hazırlamak için bu çalışmaların iş birliği içinde devam etmesini umuyoruz. yaparız. “Toplantımızın keyifli geçmesini diliyor,Gaziantep Sanayi Odası,Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi ve tüm iştiraklerinin değerli yönetici ve çalışanlarına nazik misafirperverlik ve işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından KDV Enerji Proje Satış Mühendisi Merve Karakuş, “Yeşil Anlaşma Sürecine Hazır mıyız?” KDV Enerji Kıdemli Satış Mühendisi İbrahim Çelik, “Yeşil Sanayi Güçlendirme Programı Süreci”, KDV Enerji Proje-Taahhüt Sorumlusu Eray İkan ise “Enerji Verimliliği Proje Uygulamaları” hakkında bilgi paylaştı.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. – GAZİANTEP

mazgirthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu