Haber

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı terör tehdidini ortadan kaldıracak tedbirleri alacak

Putin yönetimi, Rusya’nın Belgorod bölgesinde Ukraynalı esir askerleri taşıyan uçağın düşmesi sonucu 74 kişinin ölümünden Ukrayna tarafını sorumlu tuttu. Konuyla ilgili olarak Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, uçağı düşürdüklerini doğrulayarak, Belgorod-Kharkiv yönü de dahil olmak üzere terör tehdidini ortadan kaldırmak ve nakliye araçlarını imha etmek için önlemler almaya devam edeceklerini belirtti.

Ukraynalı esir askerleri taşıyan uçağın Rusya’nın Ukrayna ucuna yakın Belgorod bölgesinde düşmesi sonucu 74 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından dikkat çeken Kremlin yönetimi, düşen uçaktan Ukrayna tarafını sorumlu tuttu. Rusya Savunma Bakanlığı, 65’i Ukraynalı mahkumların da aralarında bulunduğu 74 kişinin bulunduğu Rus uçağının Ukrayna’dan gelen roketle vurulduğunu duyurdu. Suçlamanın dünya gündemine bomba gibi düşmesinin ardından Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı.

“ULAŞIM ARAÇLARINI YOK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamada, füze tehdidini azaltmak amacıyla Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin sadece havalimanını kontrol etmekle kalmayıp, özellikle askeri nakliye uçaklarının kullanılmasıyla füze fırlatma noktalarını ve bunların tedarik lojistiğini de yakından takip ettiği kaydedildi. “Kaydedilen bombardıman yoğunluğu son zamanlarda Belgorod Havalimanı’na gelen askeri nakliye uçağı sayısını artırdı. “Bunu dikkate alarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, terör tehdidini ortadan kaldırmak, nakliye araçlarını imha etmek ve hava sahasını kontrol etmek için önlemler almaya devam edecek. Belgorod-Kharkiv yönü.” denildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’yı ve Ukraynalıları korumak için her türlü tedbiri aldığı belirtildi. Açıklamada, “Düşman, savaş alanında sonuç alamadığı için terör stratejisini Kharkiv yönünde sürdürüyor. Ukrayna’nın diğer şehirlerinde de roket saldırılarının Kharkiv’i yok etmek ve sivilleri öldürmek için kullanıldığını görüyoruz.” ifadeler kullanıldı.

HARKIV BÖLGESİNDE RUS SALDIRILARI NEDENİYLE SON HAFTA 16 SİVİL ÖLDÜ

Açıklamada, Rusya’nın geçtiğimiz hafta Kharkiv bölgesine 19 füze saldırısı düzenlediğine dikkat çekilerek, Rus ordusunun bu saldırılarda 26 S-300 hava savunma sistemi ve 3 İskender-M füze sistemi kullandığı vurgulandı. Açıklamada, bu baskınlarda 1’i çocuk 16 kişinin öldüğü, 78 kişinin yaralandığı, 1 hastane, 3 eğitim kurumu ve 6 apartmanın da aralarında bulunduğu 13 binanın hasar gördüğü belirtildi.

RUSYA TOPU UKRAYNA’YA ÇEKİYOR

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, takas için alınan 65 Ukraynalı askeri esirin yanı sıra 3’ü refakatçi ve 6’sı mürettebat olmak üzere 74 kişinin bulunduğu “Il-76” tipi uçağın Belgorod bölgesinde düştüğünü bildirdi. . Bakanlığın bir başka açıklamasında ise Rus uçağının Ukrayna’dan gelen roketle vurulduğu açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu