Haber

Eskişehir’de Barış Pehlivan eylemi

Ufuk Azbay

ESKİŞEHİR– Atatürkçü Niyet Derneği ve Cumhuriyet Okurları, 24 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan için ‘Barış Pehlivan Yalnız Değil’ başlıklı eylem gerçekleştirdi.

Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenen harekete Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Çağdaş Gazeteciler Derneği üyeleri de destek verdi. Katılımcılar Gazeteci Barış Pehlivan’ın gözaltına alınmasına ellerinde Cumhuriyet Gazetesi’ni tutarak tepki gösterdi. Atatürkçü Fikir Derneği Lideri Cihan Taşar, basın açıklamasında Gazeteci Barış Pehlivan’ın kontrollü özgürlükten faydalanmasını isterken, konuya ilişkin özel değerlendirmelerde bulunan AHPADİ Adalet Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeal Platformu (AHPADİ) Dönemi Avukatı Mehmet Ektaş, bunun Gazeteci Barış Pehlivan’a kontrollü özgürlük verilmemesi büyük haksızlık. dedi ki.

Eylemde basın açıklamasını ADD Şube Başkanı Cihan Taşar yaptı. Gazeteci Barış Pehlivan’ın 24 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde olduğunu savunan Taşar, Pehlivan’ın 5’inci kez hapse atıldığının altını çizdi. Taşar, “Denetimli özgürlük talebine cevap verilmeyen Barış Pehlivan cezaevine girmek zorunda kaldı. Katiller, hırsızlar, tecavüzcüler ve dolandırıcılar bu yazıdan yararlanıp sokaklarda özgürce dolaşırken, başka hiçbir suçu olmayan gazeteci Barış Pehlivan, Gazetecilikten ziyade Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

‘BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK’

Adalet Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeal Platformu (AHPADİ) avukatı Mehmet Ektaş, gazeteci Barış Pehlivan’ın tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ektaş, “Barış Pehlivan’ın tutukluluk cezasının infazına ilişkin durumu mevcut hukuka uygun ve hukukun temel ilkelerine aykırıdır. Pehlivana uygulanan muamele haksız ve haksızdır. Denetimli serbestlik verilmedi ve infazı devam etti. “İnfaz kanunundaki denetimli serbestlik süreleri birçok suç için uzatıldı” dedi.

haber-dumlupinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu