Haber

BM’den İsrail’e: Kabus katlanarak artıyor!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterresİsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’a saldırmaya devam etmesi halinde insani bir felaketin yaşanabileceği ve bunun tüm bölge için sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Guterres, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: Gazze nüfusunun yarısı şu anda Refah’ta mahsur durumda ve gidecek hiçbir yeri yok. İsrail ordusunun bundan sonra Refah’a odaklanmayı planladığı yönündeki haberler endişe verici. Böyle bir eylem, tarif edilemez bölgesel sonuçlara yol açacak şekilde insani bir kabusu katlanarak artıracaktır.“dedi.

KANDAN RAHAT OLMADILAR

İşgalci İsrail hükümeti geçtiğimiz günlerde Mısır sınırındaki Refah şehrine saldıracağını duyurdu.

Savaştan önce kentte yaklaşık 200 bin kişi yaşıyordu. Şimdi Gazze Şeridi’nin diğer bölgelerindeki çatışmalardan kaçan bir milyondan fazla Filistinli burada toplanıyor.

Mısır, Refah’taki geniş çaplı bir askeri operasyonun çaresiz Filistinlilerin Mısır’ın Sina Yarımadası’na akınına yol açmasından korkuyor.

İsrail Zamanları‘nin haberine göre İsrail güçleri dün Refah’a hava saldırısı düzenlerken, tanklar da şehrin doğusunu hedef aldı.

ABD hükümeti, Refah’a geniş çaplı bir saldırı başlatmanın sonuçları konusunda uyardı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Etkileşim Koordinatörü John KirbyDün yaptığı açıklamada, ” Şu anda Refah’ta bu insanlara yönelik askeri operasyonlar felaket olur ve bu bizim destekleyeceğimiz bir şey değil.” söz konusu.

savastepehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu