Ekonomi

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara dahil ediliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şubat ayı hesaplarına toplam 6,3 milyar TL tutarında yaşlı emekliliği ve engelli maaşı yatırdıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, bu kapsamda yaklaşık 3,5 milyar TL yaşlı emekli maaşı, yaklaşık 2,8 milyar TL engelli emekli maaşını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtti.

Bakan Göktaş, Ocak ayında memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle engelli ve yaşlı vatandaşlara yapılan ödemelerin arttığını hatırlattı. ”Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış yaşandı. Bu kapsamda yaşlı aylığı 2 bin 348 TL’den 3 bin 504 TL’ye çıkarken, engelli oranı yüzde 40-69 arasında olan vatandaşlarımızın aylıkları ile 18 yaş altı engelli yakını bulunan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylıkları da 1.874 TL’den arttı. 2.797 TL’ye yükseldi. Yine yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlarımızın aylık maaşı 2 bin 811 TL’den 4 bin 196 TL’ye çıktı.söz konusu.

Şubat ayı yaşlılık aylığı ve malullük aylığını ocak ayından kaynaklanan farkla birlikte ödediklerini belirten Bakan Göktaş, “Bu doğrultuda şubat ayına ait toplam 6,3 milyar TL yaşlı emekliliği ve maluliyet aylığını hesaplara yatırdık. “Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsamlı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirtti. ”Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sosyal hayata tam ve etkin katılımlarıyla bağımsız yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda destek veriyoruz.”İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu