Ekonomi

Borsa İstanbul bugün nasıl hareket etti?

Investing.com – BİST 100Güne olumlu başlayan endeks, öğleden sonra yatay seyretti.

BIST 100 sabah seansında %2 yükselerek 5.500 puanın sonuna geldi. Bu noktada yoğun satışlarla yönünü aşağı çeviren endeks, 5.400 seviyesinde tutunduktan sonra son saatte yarım puanlık yükselişle hafif yükselişini sürdürüyor.

Günün sonunda bugün olumlu hareket eden hisselerin başında geliyor. spor endeksi %4 bandına çıkmasıyla ön plana çıktı. daha sonra yiyecek, Tekstil, makinelerVe bankalar, en çok yükselen segmentlerin ortasında yer aldı.

maden ürünleribugün satıcılarla işlem gören , son saatte %1,5 düştü. Emlak, basit metallerVe telekomünikasyonyatay kaldı.

BIST 100 endeksinde yer alan hisselerin ortasında TSKB, BERA, YYLGD, ÜLKERVe DOHOLen çok yükselen hisseler oldu. ISDMR, KMPUR, OYAKÇ, HALKBVe İSGYOÖte yandan bugün satıcılı hareket eden hisselerin başında yer aldı.

Borsa istanbulda olsa SOKAK, SEGYO, GRSEL, MNDRSVe EMKELtavan fiyattan işlem gören hisselerin ortasında kaldı. ULUS , süreci taban fiyattan görerek baz seriyi 5 işlem gününe taşıyarak en çok kaybeden pay oldu. Diğer satıcı ile birlikte hareket eden hisselerin başında NATEN, RYSAŞ, CEOEMVe RODRGoradaydı.

GCM Yatırım’dan Kudret Ayyıldır, bugünün borsa yorumundayazdı:

Dış piyasalarda Asya endeksleri bugün Çin dışında pozitif kapanış kaydetti. Avrupa endeksleri bugün karışıktı. ABD endeksleri ise güne yatay başladı.

Dinamik bir pazarda pay nasıl seçilir?

Bu soruyu yarınki yayınımızda yanıtlıyoruz!

Emre Hoş yarın 21.00’de Investing Turkey kullanıcıları ile buluşuyor.

  • Doğru hisse senedi seçimi
  • Değişken piyasada pozisyon almak
  • Temel analitik ve davranışsal finans

ÜCRETSİZ kayıt olmak için tıklayın.

Author: Günay Caymaz

haberezine.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu