Haber

Depremzede Sıkıntısını Kılıçdaroğlu’na Anlatıyor: “Japonlar yapıyor.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte; Ankara’da Haber-İş Sendika Konukevi’ne depremlerin yaşandığı çeşitli illerden gelip yerleşen depremzedelerin aileleri ziyarette bulundu. Bir depremzede, “Doğru şehir, doğru proje, doğru mühendislik, doğru mühendisle yapılmalı. Şimdi Japonlar atalarımızdan aldıkları bilgileri yapıyorlar. 9-10 büyüklüğünde bir deprem oluyor. Adam güler, onbinlerce vatandaşımızı yere sereriz, bu nasıl bir sistemdir, nasıl bir hırstır? Neyin peşindeyiz?”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu, bugün Kahramanmaraş depremlerinin olduğu çeşitli illerden gelip yerleşen depremzedelerin ailelerini Ankara’da Haber-İş Sendika Konukevinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, depremzedelerle sohbet ederek dertlerini dinledi.

Depremzedelerden biri Kılıçdaroğlu’na, “Sendika sayesinde sendika bizi açıkta bırakmadı. O gün kışlada yattım, 10 gün çadırda yattım. Hangi evi çalarsan çal bir akraban öldü” dedi. .”

“Birbirimize sarılacağız, kucaklaşacağız, yaralarımızı perdeleyeceğiz”

Bir depremzede daha, “Hastalar için buradayız ama onların acıları bizim acımız. Biz artık orada değiliz, kucaklaştık. Ablalarımız, abilerimiz, çocuklarımız, torunlarımız var. Beraber yol yapacağız. Hiçbir şey yok” Yapabiliriz. Sığınacak bir sığınağımız yok. Sarılacağız, sarılacağız, yaralarımızı saracağız” dedi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bir mahallenin muhtarı olan kadın, depremzede Kılıçdaroğlu’na, “Veli Ağbaba Milletvekilimiz sağ olsun bizimle ilgilendi. Veli Solak Başkanımızla birlikte Malatya için elinden geleni yaptı. . Mümkünse eşim sizinle görüşmek istiyor.”

Kılıçdaroğlu, Malatya muhtarı ile telefonda görüştü. Malatya Muhtarı Kılıçdaroğlu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya teşekkür etti. Kılıçdaroğlu ise muhtara “Türkiye tek yürek. Yaraları birlikte sarmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.

“SAGLY 111 VATANDAŞIMIZI KAYBEDİK”

Depremzede bir kadın, “Aslında deprem bizi çok sarsmadı ama o müteahhitlerin yaptığı hatalardan dolayı binalar ağır hasar gördü. Maalesef 111 vatandaşımızı kaybettik” dedi.

“BİNANIN KOLONLAR HARİÇ OTURDUĞU TÜM DUVARLAR”

Bir depremzede daha çocuğunun İslahiye’de öğretmen olduğunu ve oradaki depreme yakalandığını söyledi. Depremzede, “Kızımın sınıf öğretmeni İslahiye’deydi. Onlar da İslahiye’de yakalandılar. Oturdukları binanın kolonları hariç tüm duvarları çöktü. Şu anda Ankara’da bizde kalıyorlar. Görev değişikliği ile ilgili de atama ve görevlendirme bekliyorlar. Ancak şimdi bir şey bekliyorlar. Herhangi bir açıklama yok” dedi.

“BU ÇOCUK UZAKTAN EĞİTİME NASIL GİREBİLİR? İNTERNET ÜZERİNDEN NASIL BAĞLANIR”

Depremzede baba, üniversitelerin uzaktan eğitim kararını eleştirerek, “Uzaktan eğitim alacaklar. Bizde bir şey yok” dedi. Kılıçdaroğlu, babaya, “Normalde üniversiteler açık olmalı. Çocukların devam etmesi gerekiyor. Pandemide dürüstçe devam edemediler. Yurt sorunu nedeniyle yani yurtlar boş olduğu için devam edemiyorlar.”

Depremzede kadın şunları söyledi:

“SIFIRDAN BAŞLAYACAĞIZ. NASIL BAŞLAYACAĞIMIZI BİLMİYORUZ”

“Evimiz, yuvamız, sistemimiz, dişimiz tırnağımızla kurduğumuz her şey gitti. Çok şükür çocuklarım, sevdiklerim sağlıklı. Bu bizim en büyük zenginliğimiz. Sıfırdan, yeniden bir formda başlayacağız. Nasıl başlayacağımızı bilmiyoruz şu an önümüzü göremiyoruz buraya sığındık ama eşim yarın binip buraya gelecek. Birkaç günlüğüne izin aldı. Peki nereden bir sistem kuracağız? Malatya’ya tekrar gidebilecek miyiz? Burada bir sistem mi kuracağız? Bunu da bilmiyoruz.”

Bir depremzede daha şunları söyledi:

“ON BİNLERCE VATANDAŞIMIZI İNDİRİYORUZ. BU HANGİ SİSTEMDİR?”

“Şehirler Allah’ın izniyle yeniden yapılacak. Yerler oturacak. Gerçek şehir, hatasız proje, gerçek mühendislik gerçek mühendislerle yapılmalı. Şimdi Japonlar atalarımızdan aldıkları bilgileri kullanıyorlar. 9-10 büyüklüğünde oluyor adam gülüyor biz onbinlerce vatandaşımız toprağa biz koyduk bu nasıl bir sistem bu nasıl bir hırs biz neyin peşindeyiz gördük gördük televizyonda kırılmaz bardak çanak.Adam yapmış,binalar çok.Görevini yapanlar var.Adamın züccaciye dükkânında bir tek tabak,tabak düşmedi.”

“İNŞAAT MÜHENDİSLERİM VE MİMARLARIM NEDEN Serbestçe Dolaşıyor”

Mimar ve mühendislerin depremzede iş bulamamasından bahseden öğretmen, şunları söyledi:

“Müteahhitlikten daha çok kazanacak adam desin ki ben yanına 3-5 mimar, mühendis götürmem lazım. Benim inşaat mühendislerim, mimarlarım neden ortalıkta dolaşıyor? Bu çocuklar neden bu kadar dirseklerini ovuşturuyor? Ben öğretmenim. O kadar emek vermişler bunun parasını nasıl almazlar Müteahhitlik mesleği denen bir meslek daha seviyeli ve kurallı olmalı Yanımda üç inşaat mühendisi bakabilmeliyim Üç tane alıp çalıştırabilmeliyim mimarlar, böyle bir sistem yok.”

beysehir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu