Haber

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Sanayi Odası’nda konuştu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyoğlu’ndaki İstanbul Sanayi Odası ziyaretinde konuştu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerel seçim takvimine ilişkin soruyu yanıtlayan Kurum, ‘Cumhurbaşkanımızla ve teşkilatımızla istişarelerde bulunduk. “Önümüzdeki cumartesi saat 14.00’te İstanbul’umuzun ilçe belediye başkan adaylarını Haliç Kongre Merkezi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın onuruyla İstanbullularla tanıştıracağız.” İmamoğlu’nun Kuruma yönelik açıklamalarına ilişkin bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan Kurum, “Polemik içerisindeyiz.” “Biz müdahil olmayacağız. Yani Ekrem Bey şunu söyledi, Ekrem Bey şunu yaptı. Burada efendim biz siyasi senaryolarla, ajanslar aracılığıyla oluşturulan senaryolarla meseleye müdahil olmayacağız. Yani, Biz onlara liderlik etmeyeceğiz” dedi. Kurum, “Cumhurbaşkanımızla görüşmek yerine yabancı büyükelçilerle mi görüşeceğiz?” “Bu anlamda dış güçlerle, ülkemizin geleceği adına, vatandaşlarımız adına, onların tavsiye aldığı yerlerle de onlar gibi görüşecek miyiz?”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyoğlu’nda İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Kuruma eşlik etti. Kurum, ISO Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı toplantının ardından bir konuşma yaptı. Kurum konuşmasında istihdam projelerinden bahsederek İstanbul’un ekonomik gücüne ve potansiyeline değindi.

‘İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINI CUMARTESİ GÜNÜ TANIŞACAĞIZ’

Yerel seçim hazırlıkları, seçim takvimi ve proje tanıtımıyla ilgili bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan Kurum, şöyle konuştu: ‘Cumhurbaşkanımızla ve teşkilatımızla istişarelerde bulunduk. “Önümüzdeki cumartesi saat 14.00’te İstanbul’un ilçe belediye başkan adaylarını Haliç Kongre Merkezi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın onuruyla İstanbul halkına tanıtacağız.”

“O ZAMAN PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Kurum, tepkisini şöyle sürdürdü: ‘Bu anlamda 31 Mart akşamı ilçe belediye başkanlarımızla birlikte güzel bir sonuç alacağımızı umuyorum. Buna yürekten inanıyoruz ve ardından projeyi hayata geçireceğiz. Bildiri sunumunun ayın 30’unda Ankara’da yapılacağını düşünüyorum. İlçe belediye başkan adaylarımızı açıkladıktan sonra bir projeyi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde sizlere detaylı bir şekilde anlatacağız” dedi.

“BİNLERE SU VERMEYECEĞİZ”

İmamoğlu’nun Kurum’a yönelik açıklamalarına ilişkin basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Kurum, ‘En başında da söyledim. polemiklere girmeyeceğiz. Yani Ekrem Bey şunu söyledi, Ekrem Bey şunu yaptı. Efendim, siyasi senaryolara ya da ajanslar aracılığıyla oluşturulan senaryolara dayanarak konuya müdahil olmayacağız. Bu yüzden onların suçunu üstlenmeyeceğiz. Bu konu İstanbulluların sorunu değil. Öncelikle şunu söyleyeyim, İstanbul halkının böyle bir sorunu yok. “İstanbulluların böyle bir sorunu yok” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZLA ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM’

Kurum, cevabında, ‘Öncelikle Cumhurbaşkanımız onların tanıdığı ve birlikte çalıştığı Başkan gibi değil. Sayın Cumhurbaşkanımız tecrübesi ve vizyonuyla bir dünya lideridir, bunu tüm dünya gördü ve kabul etti. 21 yıl boyunca katıldığı tüm seçimleri kazandı ve katıldığı tüm seçimlerde milletin takdirini kazandı. “O bir dünya lideri ve biz Cumhurbaşkanımızla çalışmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

‘MİLLETİMİZ BUNU BİZE SÖYLEYENLERİN KİMLERLE KONUŞTUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR’

Murat Kurum, ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Cumhurbaşkanımızla konuşuyorum, istişarede bulunuyorum, görüşüyorum, fikir alışverişinde bulunuyorum ve daha önce de söylediğim gibi bununla gurur duyuyorum. “Bize bunu söyleyenlerin kimlerle konuştuğunu elbette milletimiz çok iyi biliyor” dedi.

‘YABANCI BÜYÜKELÇİLERLE GÖRÜŞMELERE DEVAM ETSİNLER’

Kurum, ‘Cumhurbaşkanımızla görüşmek yerine yabancı büyükelçilerle mi görüşeceğiz? Bu anlamda dış güçlerle, ülkemizin geleceği adına, vatandaşlarımızın, tavsiye aldıkları yerlerin adına, onlar gibi mi görüşeceğiz? Onun temsilcisi, halkın temsilcisi ile görüşmeye devam edeceğiz. Yabancı büyükelçilerle görüşmeye devam etsinler. Tavsiye aldıkları yerlerle görüşmeye devam etmeliler. İstanbul’a odaklanacağız. İstanbul’un sorunlarına odaklanacağız ve ajanslarda siyasi senaryolara dayalı oluşturulan kurgulara ortak olmayacağız. Biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. O yüzden bırakın ne isterlerse yapsınlar. Sokaklardayız, milletin sorunlarıyla iç içeyiz. “Milletin sorunlarıyla ilgileniyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu