Dünya

34. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı Antalya’da Açıldı

“Anfaş Otel Ekipmanları”, Antalya’da 34. kez ‘Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’nın kapılarını açtı. Fuar, yurt içinde 70 ilden, yurt dışında ise 15’ten fazla ülkeden 10 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyle 125’in üzerinde katılımcıyı buluşturacak. Dünyada turizmde 1 trilyon dolarlık bir pasta olduğunu belirten Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Hedefimiz dünya turizm pastasının en az yüzde 1’ini almak. Yani 100 milyar dolarlık potansiyelimiz var ve Bunu 5 yılda yapabilecek güçteyiz. Aslında 5 yılda 100 milyon turist, “100 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var, bunu yapabilecek gücümüz var” dedi.

“Anfaş Otel Ekipmanları”, ‘Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’ 34’üncü kez kapılarını açtı. Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 gün boyunca açık olacak 34. Otel Ekipmanları; Yurt içinde 70 ilden, yurt dışında ise 15’ten fazla ülkeden 10 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyle 125’in üzerinde katılımcıyı buluşturacak. 40 bin metrekarelik fuar alanının tamamı katılımcı firmalar tarafından doldu.

HOTED topluluğu ile HK topluluğunun buluşma noktası olacak

TT GLOBAL’in ortağı olan Otel Kat Hizmetleri Eğitim ve Dekorasyon Derneği (HOTED), fuarda Kat Hizmetleri camiasını da bir araya getiriyor. HOTED, fuar kapsamında profesyonel turizm alanında değişen ve gelişen yenilikleri duyuracak. Türkiye’nin en büyük ve en çok ziyaret edilen dünya markaları ile ülkemizin en iyilerinin bir araya geldiği fuar olma özelliğini taşıyan 34. Hotel Equipment, HOTED camiası ile HK camiasının buluşma noktası olacak.

“Yatak sayısı Rodos Adası’na göre daha azdı”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarların sektörlere önemli katkılar sağladığını söyledi. Türkiye’nin turizmde yıllar geçtikçe büyük ilerleme kaydettiğini ve Antalya’nın amiral gemisi haline geldiğini belirten Şahin, 1983 yılında Türkiye’de turizmdeki yatak sayısının Rodos Adası’ndaki turist yatak sayısından az olduğunu kaydetti.

“Nereden bakarsanız bakın dünya turizm listesinde ilk 10’dayız.”

Bugün Antalya’nın 650 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Şahin, “Nereden bakarsanız bakın dünya turizm listesinde ilk 10’dayız. Anlaşma yaptığımız ülkeler İtalya, Fransa gibi ülkeler. Türkiye’nin kat ettiği zamanı dikkate alırsanız gerçekten dev adımlar attık. “Bu adımlar sizin eserinizdir. Türkiye 20, 30 yılda nereden geldi? Şu anda Türkiye’nin turizmden yıllık 50 milyar dolar geliri var. Bunlar rüya bile değildi” dedi.

“5 yılda 100 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var.”

Dünyada turizmde 1 trilyon dolarlık bir pasta olduğunu belirten Şahin, “Hedefimiz dünya turizm pastasının en az yüzde 1’ini almak. Yani 100 milyar dolarlık bir pasta yapacak potansiyelimiz ve gücümüz var. 5 yılda bu. Aslında 100 milyon turist, 5 yılda 100 milyar dolar.” “Turizm geliri hedefimiz var, bunu yapabilecek gücümüz var” dedi. Turizmde hedefe ulaşmak için gerekli altyapının mevcut olduğunu belirten Şahin, tüm paydaşların hedefe hazır olduğunu kaydetti.

“Fuarların şehre ve ekonomiye katkıları paha biçilemez”

Anfaş Yönetim Kurulu Ali Bıdı da 34 yıldır bu fuarı düzenlediklerini ve bunun değerli bir başarı olduğunu vurguladı. Fuarda yerli ve yabancı katılımcıları bir araya getirdiklerini belirten Bıdı, “Fuarlar evlilik kurumları gibidir, firmalar burada buluşup işbirliğinin temellerini atarlar. Fuarların kente ve ekonomiye katkıları paha biçilmezdir. Ulaşımdan birçok sektöre hizmet vermektedir. Yeme-içmeden alışverişe kadar konaklamaya kadar her şey fuarlardan etkileniyor.” .

“Antalya bugün bu noktada 4’üncü sırada yer alan bir şehir.”

Antalya’nın sadece doğal güzellikleri ve deniziyle öne çıkmadığını belirten ATSO Başkanı Ali Bahar, “Antalya aynı zamanda tarımı ve fuarlarıyla da öne çıkan bir şehir. Bugün Antalya 4’üncü sırada yer alan bir şehir. Her gün 40-50 şirket kuruluyor.” “İstanbul’dan sonra ikinci sıraya yükselen bir şehir. Fuar organizasyonu da bu vizyonun ve bu itici gücün etkenlerinden biri” dedi. Bu tür organizasyonlara valilik, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının da dahil olması gerektiğini belirten Bahar, “Günümüzde turizm sadece konaklamadan ibaret değil, mobilya, gıda, makine, dokuma, tarım gibi pek çok konuyu tetikliyor. Bu açıdan turizm en çok değer vermemiz gereken konuların başında geliyor.” “Bu da onlardan biri” dedi.

“İstediğimiz seviyede olmadığımızı kabul ediyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, “Antalya, turizmin ve tarımın başkenti. Ticaretin de başkenti olmalı. Burada fuarlar çeşitleniyor. Antalya, turizm açısından istediği noktada değil. Fuarcılık konusunda az sayıda kitleye hitap ediyoruz. İstenilen seviyede olmadığımızı kabul ediyoruz, fuarcılığı korumamız gerekiyor. “Herkes bu fuarlardan geçimini sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi de bunun bilincinde. Bu tür fuarların devam etmesini istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri stadyumları gezerek firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fuarın açılışında Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere de hazır bulundu. – ANTALYA

gaziosmanpasaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu